Ana menüyü aç

Tucky Buzzard, 1969 yılında üç eski The End grubu üyesi tarafından kurulmuş Britanyalı bir hard rock grubudur. Grup 1969-1973 yılları arasında beş albüm yayımlamıştır. Grubun prodüktörlüğünü Rolling Stones grubundan Bill Wyman yapmıştır.[1]

2006 yılında grup Amerikalı yazar, müzik ve sinema eleştirmeni Dave White tarafından kaleme alınan "Farkında olmadığınızı bile bilmediğiniz en iyi 6 klasik rock grubu" (İngilizce: Top 6 Classic Rock Bands You Never Knew You Didn't Know) adlı makalede yer almıştır.[2]

DiskografiDüzenle

  • Tucky Buzzard (1971).
  • Warm Slash (1971).
  • Coming On Again (İspanya, 1972).
  • Allright On The Night (1973).
  • Buzzard (1973).
  • Time Will Be Your Doctor: Rare Recordings 1971-1972 (2005).

KaynakçaDüzenle

  1. ^ http://www.billwyman.com/tucky.asp
  2. ^ White, Dave. "Top 6 Classic Rock Bands You Never Knew You Didn't Know". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2007.