Ana menüyü aç

Tijana Dapčević

(Tijana Todevska-Dapčević sayfasından yönlendirildi)

Tijana Todevska-Dapčević (d. 3 Şubat 1976, Üsküp), Makedon şarkıcıdır. Genellikle Tijana ismiyle bilinir. Ünlü pop sanatçısı olan Dapčević genellikle Sırbistan'da müzikle ilgilenmiştir. Dapčević'in babası Makedon, annesi ise bir Bosnalı Sırptır. Dapčević'in kardeşi kendisi gibi şarkıcı olan Tamara Todevska'dır. Dapčević, Sırp iş adamı Milan Dapčević ile evlenmiştir.

Tijana Dapčević
Genel bilgiler
Doğum adı Tijana Todevska
Doğum 3 Şubat 1976 (1976-02-03) (43 yaşında)
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Üsküp, Yugoslavya SFC
Köken Kuzey Makedonya, Sırbistan
Tarzlar Pop
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 1996–günümüz
Resmî site http://www.tijanadapcevic.info/
Tijana Dapčević 2014.

Tijana Todevska-Dapčević, Danimarka'da gerçekleştirilen 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Makedonya Cumhuriyeti'ni "To the Sky" adlı şarkı ile temsil etmiştir.[1]

2014 Eurovision Şarkı YarışmasıDüzenle

Makedonya Cumhuriyeti'nin devlet kanalı (MRT), Kuzey Makedonya'ni Danimarka'da yapılmış 2014 Eurovision Şarkı Yarışması için Dapčević'i görevlendirmiştir.[2] Tijana, Kopenhag'da "To the Sky" adlı şarkıyı seslendirmiştir.

DiskografiDüzenle

  • 1. Kao da.. (2000)
  • 2. Negativ (2002)
  • 3. Zemlja mojih snova (2004)
  • 4. Žuta minuta (2007)
  • 5. Muzika (2010)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Fisher, Luke (28 Ağustos 2013). "FYR Macedonia: Tijana Dapčević to represent Macedonia!". 12 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2013. 
  2. ^ "FYR Macedonia: Tijana Dapcevic selected for Eurovision 2014". esctoday.com. 28 Ağustos 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle