Tha Chill

Vernon Johnson (d. 24 Aralık 1970), bilinen sahne adıyla Tha Chill. Amerikalı rapçi ve prodüktör. 1990'lı yılların başında Compton merkezli west coast hip hop ve Gangsta Rap hip hop grubu ve MC Eiht'in liderliğindeki Compton's Most Wanted'ın bir üyesidir.[1][2] Çocukluk yıllarından beridir arkadaşı olan MC Eiht'ın grubuna liseyi bırakıp katılmıştır.[3]

Tha Chill
Doğum adı Vernon Johnson
Doğum 24 Aralık 1970 (1970-12-24) (51 yaşında)
Compton, Kaliforniya, ABD
Tarzlar Rap · hip hop · trap
Meslekler Rapçi · söz yazarı
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 1985-günümüz
Müzik şirketi Bigfutt Entertainment  · Hoopla Media Group  · Bump Johnson Inc.
İlişkili hareketler Compton’s Most Wanted · MC Eiht · Boom Bam · Killafornia · Organization · N.O.T.R. · Kurupt · Kokane · Dirty OGz · Wanted Gang ·

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • Tha Wind Chill Factor (2009)
  • Chillafornia (2012)
  • Chillstrumental (2013)
  • 4Wit80 (2018)
  • Fohead (2020)

EP'leriDüzenle

  • Chillafornia EP (2010)

Mixtape'leriDüzenle

  • Big Homie Muzic, Vol. 2 (2012)

Ortak albümleriDüzenle

KaynakçaDüzenle