Türkiye Başbakanlık müsteşarları listesi

Türkiye Başbakanlık müsteşarları listesi[1]

Müsteşar Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1. Hasan Kemaleddin Gedeleç 18 Kasım 1926 14 Kasım 1938
2. Mehmet Vehbi Demirel 29 Mart 1939 31 Aralık 1941
3. Cemal Yeşil 19 Ocak 1942 3 Kasım 1947
4. İsmail Hakkı Ülkmen 3 Kasım 1947 31 Temmuz 1950
5. Ahmet Salih Korur 31 Temmuz 1950 30 Mayıs 1960
6. Albay Alparslan Türkeş 30 Mayıs 1960 23 Eylül 1960
7. Mehmet Hilmi İncesulu 23 Eylül 1960 25 Ekim 1961
8. Necip San 2 Kasım 1961 23 Mart 1962
9. Haldun Derin 28 Mart 1962 24 Şubat 1965
Musliheddin Fer
(Vekâleten)
24 Şubat 1965 10 Aralık 1965
10. Munis Faik Ozansoy 10 Aralık 1965 27 Temmuz 1971
11. Zeyyat Baykara 27 Temmuz 1971 12 Haziran 1974
12. İsmail Ertan 12 Haziran 1974 2 Mayıs 1975
13. Ekrem Ceyhun 5 Mayıs 1975 5 Haziran 1977
14. Mustafa Ernam[2] 21 Temmuz 1977 17 Ocak 1978
15. Ahmet Durakoğlu 17 Ocak 1978 3 Aralık 1979
16. Turgut Özal 3 Aralık 1979 22 Eylül 1980
17. Necdet Calp 23 Eylül 1980 11 Nisan 1983
Erdoğan Yazıcı
(Vekâleten)
11 Nisan 1983 7 Aralık 1983
18. Hasan Celal Güzel 14 Aralık 1983 21 Temmuz 1986
İsmail Akınaltuğ
(Vekâleten)
21 Temmuz 1986 17 Ekim 1986
19. Ahmet Selçuk 17 Ekim 1986 7 Nisan 1990
20. Sabahattin Çakmakoğlu 7 Nisan 1990 5 Temmuz 1991
21. İsmet Alver 19 Temmuz 1991 30 Ağustos 1991
M. Atilla Tekeoğlu
(Vekâleten)
30 Ağustos 1991 21 Kasım 1991
22. Necdet Seçkinöz 21 Kasım 1991 15 Haziran 1993
Ali Naci Tuncer
(Vekâleten)
15 Haziran 1993 25 Haziran 1993
Yücel Edil
(Vekâleten)
25 Haziran 1993 9 Nisan 1994
23. Osman Ünsal 11 Nisan 1994 13 Mayıs 1994
24. Ali Naci Tuncer 13 Mayıs 1994 8 Kasım 1995
Arif Yüksel
(Vekâleten)
8 Kasım 1995 7 Mart 1996
25. Birkan Erdal 7 Mart 1996 14 Kasım 1996
26. Osman Kadri Keskin 15 Kasım 1996 11 Nisan 1997
Mesut Kınalı
(Vekâleten)
11 Nisan 1997 28 Mayıs 1997
Atilla Koç
(Vekâleten)
28 Mayıs 1997 15 Temmuz 1997
27. Yaşar Yazıcıoğlu 15 Temmuz 1997 11 Ocak 1999
28. Ahmet Şağar 11 Ocak 1999 15 Temmuz 2002
29. Füsun Koroğlu[3] 15 Temmuz 2002 19 Kasım 2002
30. Fikret Nesip Üçcan 19 Kasım 2002 21 Ekim 2003
31. Ömer Dinçer 21 Ekim 2003 8 Mayıs 2007
Mehmet Emin Zararsız
(Vekâleten)
8 Mayıs 2007 8 Eylül 2007
32. Efkan Ala 8 Eylül 2007 25 Aralık 2013
Özer Kontoğlu
(Vekâleten)
25 Aralık 2013 20 Ocak 2014
33. Fahri Kasırga 20 Ocak 2014 11 Eylül 2014
Özer Kontoğlu
(Vekâleten)
12 Eylül 2014 24 Eylül 2014
Ergin Ergül
(Vekâleten)
24 Eylül 2014 16 Ekim 2014
34. Kemal Madenoğlu 16 Ekim 2014 18 Haziran 2016
35. Fuat Oktay 18 Haziran 2016 10 Temmuz 2018

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Dünden Bugüne Başbakanlık (1920–2014)" (PDF). devletarsivleri.gov.tr. 
  2. ^ 16 Aralık 1977 tarihine kadar vekil.
  3. ^ 9 Ağustos 2002 tarihine kadar vekil.