Ana menüyü aç

Symphony X, Amerikalı bir progresif metal grubudur. 1994 yılında Michael Romeo tarafından New Jersey'de kurulmuştur. Michael Romeo Symphony X' ten önce, The Dark Chapter adında yine kendi kurduğu deneysel bir stüdyo topluluğu ile işler yapmıştır.

Symphony X
Genel bilgiler
Köken Middletown, New Jersey, ABD
Tarzlar Progresif metal
Power metal
Neo-klasik metal
Senfonik metal
Etkin yıllar 1994 - günümüz
Resmî site www.symphonyx.com
Üyeler Russell Allen
Michael Romeo
Michael Pinnella
Michael Lepond
Jason Rullo
Eski üyeler Thomas Walling
Thomas Miller
Rod Tyler

İçindekiler

DiskografiDüzenle

Yıl Adı Türü
1994 Symphony X Stüdyo
1995 The Damnation Game Stüdyo
1997 The Divine Wings of Tragedy Stüdyo
1998 Twilight in Olympus Stüdyo
1999 Prelude to the Millennium Derleme
2000 V: The New Mythology Suite Stüdyo
2001 Live on the Edge of Forever Konser kaydı
2002 The Odyssey Stüdyo
2007 Paradise Lost Stüdyo
2011 ICONOCLAST Stüdyo

Grubun üyeleriDüzenle

Mevcut üyelerDüzenle

Eski üyelerDüzenle