Stana Katic

Stana Katic (d. 1978), Kanadalı aktris. Mesleğine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etmektedir. En bilinen rolü Castle dizisinde oynadığı Detektif Kate Beckett rolüdür.

Stana Katic
LACI Greentech Global Showcase (21795050993) (cropped) - Stana Katic.jpg
Stana Katic, Ekim 2015.
Doğum Stana Katic
26 Nisan 1978 (1978-04-26) (43 yaşında)
Hamilton, Ontario, Kanada
Etkin yıllar 1999-günümüz
Evlilik Kris Brkljac ​(e. 2015)
Ödüller 7 kez kazandı, 5 kez aday gösterildi
Resmî site www.stanakatic.com

HayatıDüzenle

Stana Katic Ontario eyaletinin Hamilton şehrinde doğmuştur. Annesi ve Babası Yugoslavya göçmeni Hırvat'tır.[1][2][3] Gençlik yıllarını hem ABD'da hem de Kanada'da geçirdi. 1996 senesinde West Aurora Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Goodman Drama Okulu'nda okudu.

Özel hayatıDüzenle

Katic, Los Angeles'ta yaşıyor. Akıcı bir şekilde İngilizce, Sırpça-Hırvatça, Fransızca, İtalyanca ve Slovence konuşmaktadır.[4]

Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri çifte vatandaşlığa sahiptir.[5]

Katic, Avustralyalı bir iş verimliliği danışmanı olan uzun zamandır erkek arkadaşı Kris Brkljac ile 37. doğum gününden bir gün önce 25 Nisan 2015 tarihinde Hırvatistan'da düzenlenen özel bir törenle evlendi.[6]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rolü Notlar
1999 Acid Freaks Annie Short film[kaynak belirtilmeli]
2003 Shut-Eye Angela Direct-to-video film
2005 Pit Fighter Marianne
2007 Feast of Love Jenny
2008 The Librarian: Curse of the Judas Chalice Simone Renoir
2008 Stiletto Raina
2008 Quantum of Solace Corrine Veneau
2008 The Spirit Morgenstern
2010 Truth About Kerry Emma
2011 For Lovers Only Sofia
2011 The Double Amber
2013 Big Sur Lenore Kandel
2013 Superman: Unbound Lois Lane Seslendirme
2013 CBGB Genya Ravan
2016 The Rendezvous Rachel Rozman
2017 Lost in Florence Anna
2018 The Possession of Hannah Grace Lisa Roberts
2019 A Call to Spy Vera Atkins
2021 Justice Society: World War II Wonder Woman Seslendirme[7]

Tv dizileriDüzenle

Yıl Yapım Rolü Not
2004 The Handler Mariella Episode: "Bleak House"
2004 Alias Flight Attendant Episode: "Facade"
2004 L.A. Dragnet Miriam Nelson Episode: "Retribution"
2004 The Shield Ayla 2 episodes
2004 JAG Lucienne Charmoli Episode: "This Just in from Baghdad"
2005 The Closer Nadia Orwell Episode: "The Big Picture"
2005 ER Blaire Collins 2 episodes
2006 24 Collette Stenger 3 episodes
2006 Dragon Dynasty Ava Television film
2006 Brothers & Sisters Karen Wells Episode: "Patriarchy"
2006 Faceless Diana Palos Unsold television pilot
2007 Company Man Donna Baker Unsold television pilot
2007 Heroes Hana Gitelman 2 episodes
2007 CSI: Miami Rita Sullivan Episode: "Deep Freeze"
2007 The Unit Özel Ajan Debra Lane Episode: "Binary Explosion"
2008 Would Be Kings Julianna Martinelli Television miniseries
2008 The Librarian: Curse of the Judas Chalice Simone Renoir Television film
2009–2016 Castle Dedektif / Yüzbaşı Kate Beckett
/ Vera Mulqueen
Baş rol
(Episode: "The Blue Butterfly" as Vera)
2012 Fletcher Drive Greta Episode: "The Intervention"
2016 Sister Cities Carolina Baxter Shaw Television film
2017–2020 Absentia Ajan Emily Byrne Baş rol

Aday gösterildiği ve kazandığı ödüllerDüzenle

Yıl Ödül Kategori Çalışma Sonuç
2009 Satellite Awards Best Actress in a Series, Drama Castle Adaylık
2011 TV Guide Magazine's Fan Favorites Awards Favorite Couple Who Should Shared with Nathan Fillion Kazandı
2012 Favorite TV Couple Shared with Nathan Fillion Kazandı
PRISM Awards Performance in a Drama Episode Tied with Jon Huertas Kazandı
2013 TV Guide Magazine's Fan Favorites Awards Favorite TV Couple Shared with Nathan Fillion Kazandı
People's Choice Awards Favorite Dramatic TV Actress Adaylık
2014 People's Choice Awards Kazandı
Favorite On-Screen Chemistry Shared with Nathan Fillion Adaylık
2015 People's Choice Awards Favorite TV Duo Shared with Nathan Fillion Adaylık
Favorite Crime Drama TV Actress Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Dnevnik". www.dnevnik.hr (Hırvatça). 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "24 sata". www.24sata.hr (Hırvatça). 14 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Vecernji list". www.vecernji.hr (Hırvatça). 2 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Stana Katic: Biography". TV Guide. 22 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2013. 
  5. ^ "Actor Bio: Stana Katic". American Broadcasting Company. 2 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2013. 
  6. ^ "Castle Star Stana Katic Marries Kris Brkljac". People. 29 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2015. 
  7. ^ Abbate, Jake (7 Ocak 2021). "Stana Katic and Matt Bomer Headline DC's Animated Justice Society Film". SuperHeroHype. 29 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2021.