Ana menüyü aç

Sophie Nélisse (d. 27 Mart 2000; Windsor, Ontario) ,Kanadalı yakın dönem aktris. Rol aldığı Tv dizisi Mensieur Lazhar 'daki rolüyle Genie Ödüllü sahibi olan oyuncu ayrıca Markus Zusak tarafından yazılan en çok satan romandan uyarlanan The Book Thief 'in film uyarlamasında Liesel Meminger karakteriyle güçlü bir performans göstermiştir.

Sophie Nélisse
Sophie Nelisse on Selig Film News.jpg
Doğum 27 Mart 2000
Windsor, Ontario
Milliyet Kanadalı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Nélisse, 27 Mart 2000'de Windsor, Ontario'da doğdu. Fransız-Kanada asıllıdır.[1][2] Annesi Pauline Belhumeur yönetcisi kızkardeşi Isabelle Nélisse'de kendisi gibi oyuncu olan Sophie Nelisse hem Fransızca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Kendisi dört yaşındayken ailesinin taşındaığı Montreal, Quebec'te yaşamlarını sürdürmektedirler.

Haziran 2017'de liseden mezun olan, Nélisse, Londra ve Fas'taki film ve dizi çekimleri nedeniyle şu an orta öğretim sonrası eğitime kaydolmayacağını duyurmuştur. [3]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 2010: Mirador (Tv dizisi, Bölümler 1x04)
  • 2010: Toute la vérité (Tv dizisi, Bölümler 1x17)
  • 2011: Monsieur Lazhar
  • 2011: Les Parent, Tv dizisi, 11 Bölüm)
  • 2012: Ésimésac
  • 2013: The Book Thief
  • 2014: Pawn Sacrifice
  • 2015: The Great Gilly Hopkins
  • 2016: Mean Dreams

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sophie Nélisse Bio". Tribute.ca. 22 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2014. 
  2. ^ Cassandra Szklarski (6 Mart 2012). "Sophie Nelisse of 'Monsieur Lazhar' takes Genie nomination in stride". StAlbertGazette.com. 18 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2014. 
  3. ^ Nancy Tartaglione (6 Şubat 2014). "Berlin Briefs: Sophie Nélisse To Play 'Gilly Hopkins'; More". Deadline.com. 7 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle