Sonia Infante

Sonia Angélica Infante López (2 Şubat 1944 - 16 Temmuz 2019), bilinen adıyla; Sonia Infante, Meksikalı film yapımcısı, sinema ve dizi oyuncusu.

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

2 Şubat 1944'te doğdu. Oyuncu Ángel Infante'nin kızıdır. Amcası yine oyuncu olan Pedro Infante'nin oyunculuk kariyerinin sürdüğü 1960'larda oyunculuğa adım atmıştır. İlk rol aldığı yapım 1960'ta olmuş takip eden 10 yıl boyunca 50'den fazla filmde yer almıştır. 1967'de yapımcı Gustavo Alatriste ile evlenerek iki çocuğunun yetişmesi için oyunculuk bir süreliğine ara vermiştir.

Eşi Alatriste’den 1982’de boşanmasından sonra, Infante 1980’lerin ortalarında tekrar oyunculuk kariyerine dönüş yapmıştır. Ayrıca bazı sinema filmleri ile El precio de la fama ve Un rostro en mi pasado gibi birkaç televizyon pembe dizisinde rol almıştır. 1980'li yılların sonunda ikinci eşi olan oyuncu Andrés García ile evlendi. Infante 2007 yılında oyunculuğu bırakarak köşesine çekildi.

ÖlümüDüzenle

Meksikalı kadın oyuncu ve film yapımcısı Sonia Infante, Temmuz 2019'da geçirdiği inmeden sonra tedavi amacıyla kaldırıldığı Mexico Şehri'ndeki bir hastanede kalp krizi geçirdikten sonra 16 Temmuz 2019'da 75 yaşında ölmüştür.[1][2]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • Sin miedo a la muerte (2007)
  • Un secreto de familia (2005)
  • El hijo de Juan Charrasqueado (2002)
  • Dónde quedó la bolita (1993)
  • Noches de ronda (1992)
  • Muerte en la playa (1991)
  • Por tu maldito amor (1990)
  • Machos (1990)
  • Los placeres ocultos (1989)
  • Mujer de fuego (1988)
  • Pero sigo siendo el rey (1988)
  • El ataque de los pájaros (1987)
  • Desnúdate Marcela (1987)
  • La casa que arde de noche (1985)
  • Toña Machetes (1985)
  • El tesoro del Amazonas (1985)
  • Historia de una mujer escandalosa (1984)
  • Aquel famoso Remington (1982)
  • México, México, ra ra ra (1976)
  • Las calles no se siembran (1974)
  • Pasión oculta (1967)
  • Pistoleros de la frontera (1967)
  • La soldadera (1967)
  • SOS Conspiración Bikini (1967)
  • Su excelencia (1967)
  • La leyenda del bandido (1967)
  • Crisol (1967)
  • Cruces sobre el yermo (1967)
  • Seguiré tus pasos (1966)
  • Jinetes de la llanura (1966)
  • Hombres de roca (1966)
  • El comandante Furia (1966)
  • La vida de Pedro Infante (1966)
  • Fuera de la ley (1966)
  • Alma grande (1966)
  • Despedida de soltera (1966) .... Adela
  • El jinete justiciero en retando a la muerte (1966)
  • Cada oveja con su pareja (1965)
  • Para todas hay (1965)
  • Los fantasmas burlones (1965)
  • ¡Ay, Jalisco no te rajes! (1965)
  • Las lobas del ring (1965)
  • El pozo (1965)
  • El raspado (1964)
  • La edad de piedra (1964)
  • Napoleoncito (1964)
  • Cinco asesinos esperan (1964)
  • Mi alma por un amor (1964)
  • Museo del horror (1964)
  • Dos alegres gavilanes (1963)
  • De color moreno (1963)
  • Voy de gallo (1963)
  • Tormenta en el ring (1963)
  • Los parranderos (1963)
  • Las luchadoras contra el médico asesino (1963)
  • El señor Tormenta (1963)
  • Alias El Alacrán (1963)
  • Si yo fuera millonario (1962)
  • El muchacho de Durango (1962)
  • ...Qué hacer con mis hijos... (1962)
  • Muerte en la feria (1962)
  • Los secretos del sexo débil (1962)
  • Cazadores de cabezas (1962)
  • Viva Chihuahua (1961)
  • Suicídate mi amor (1961)
  • El aviador fenómeno (1961)
  • Juana Gallo (1961)
  • Las leandras (1961)
  • Los jóvenes (1961)
  • Ellas también son rebeldes (1961)
  • Dormitorio para señoritas (1960)

TelevizyonDüzenle

  • Con toda el alma (1996)
  • Un rostro en mi pasado (1989)
  • El precio de la fama (1987)

Yapımcı olarakDüzenle

  • Los placeres ocultos (1989)
  • Toña machetes (1985)
  • La casa de Bernarda Alba (1982)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Murió la actriz Sonia Infante a los 75 años" [Actress Sonia Infante died at age 75]. Infobae (İspanyolca). 16 Temmuz 2019. 17 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Muere la actriz Sonia Infante a los 75 años de edad" [Actress Sonia Infante dies at 75]. Quien (İspanyolca). 16 Temmuz 2019. 16 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle

  • IMDb'de [[imdbname:{{{id}}} | Sonia Infante]]