Ana menüyü aç

Sondaj roketleri listesi

Vikimedya liste maddesi

AlmanyaDüzenle

Amerika Birleşik DevletleriDüzenle

ArjantinDüzenle

AvustralyaDüzenle

  • Aeolus[271]
  • Aero High[272]
  • AUSROC serisi
    • AUSROC I, AUSROC II, AUSROC II-2, AUSROC 2.5, AUSROC III
  • Cockatoo serisi
    • Cockatoo Mk 1, Cockatoo Mk 2, Cockatoo Mk 3, Cockatoo Mk 4[273]
  • Corella[274]
  • HEAC[275]
  • HAD[275]
  • HARP[275]
  • HAT[275]
  • Long Tom[276]
  • Lorikeet serisi
  • Kookabura serisi
    • Kookaburra Mk.1, Kookaburra Mk.2, Kookaburra Mk.3[279]
  • Sighter[280]
  • Zuni[281]

Birleşik KrallıkDüzenle

BrezilyaDüzenle

ÇinDüzenle

EndonezyaDüzenle

FransaDüzenle

Güney KoreDüzenle

HindistanDüzenle

HollandaDüzenle

İranDüzenle

İspanyaDüzenle

İsviçreDüzenle

İtalyaDüzenle

  • Rocksanne serisi
    • Rocksanne I-X, Rocksanne I-X CT
    • Rocksanne II-X
    • Rocksanne E-X
    • HRE100K (Hibrid Roket Motoru 100K)
  • Sispre serisi

JaponyaDüzenle

KanadaDüzenle

  • Black Brant[482][483]
  • Black Brant 1 (Black Brant I)[484]
  • Black Brant 2, (Black Brant II)[485] Black Brant 2B (Black Brant IIB)[486]
  • Black Brant 3, (Black Brant III)[487] Black Brant 3B (Black Brant IIIB)[488]
  • Black Brant 4[489] Black Brant 4A (Black Brant IVA),[490] Black Brant 4B (Black Brant IVB)[491]
  • Black Brant 5,[492] Black Brant 5A (Black Brant VA),[493] Black Brant 5B (Black Brant VB),[494] Black Brant 5C (Black Brant VC)[495]
  • Black Brant 6 (Black Brant VI)[496]
  • Black Brant 7 (Black Brant VAII)[497]
  • Black Brant 8 (Nike-Black Brant),[498] Black Brant 8B,[499] Black Brant 8C[500]
  • Black Brant 9, (Black Brant IX)[501] Black Brant 9B, (Black Brant IXB)[502] Black Brant 9BM1,[503] Black Brant 9CM1 (Black Brant 9 Mod-1, Starfire-1)[504]
  • Black Brant 10, (Black Brant X)[505] Black Brant 10B, (Black Brant XB)[506] Black Brant 10CM1 (Black Brant Mod-1)[507]
  • Black Brant 11 (Black Brant XI),[508] Black Brant 11-A[509]
  • Black Brant 12 (Black Brant XII),[510] Black Brant 12-A[511]
  • Excalibur, Excalibur 2[512][513]
  • HARP 5-1,[514] HARP 5-3,[515]
  • HARP 7-1,[516] HARP 7-2[517]
  • Martlet,[518] Martlet 1[519]
  • Martlet 2, Martlet 2A, Martlet 2B, Martlet 2C,[520] Martlet 2G[521]
  • Martlet 3,[522] Martlet 3A,[523] Martlet 3B,[524] Martlet 3D,[525] Martlet 3E[526]
  • Martlet 4,[527] Martlet 4A,[528] Martlet 4B,[529] Martlet 4C[530]
  • Scorpius SR-XM-1 (Wild Fire))[531]

Kongo Demokratik CumhuriyetiDüzenle

  • Troposphere serisi[532][533]
    • Troposphere 1, Troposphere 2, Troposphere 3, Troposphere 4, Troposphere 5, Troposphere 6

Kuzey KoreDüzenle

MısırDüzenle

NorveçDüzenle

PakistanDüzenle

Çeşitli sondaj roketlerin kullanan Pakistanın sondaj roket programı 3 seride yeniden adlandırıldı. Bazı uçuşlar Pakistanlı yetkililerce tanımlanmamıştır. Sondaj roketleri Sonmiani Roket Fırlatma Alanından uçuruldu.[539][540][541]

PolonyaDüzenle

RusyaDüzenle

TayvanDüzenle

UluslararasıDüzenle

Yeni ZelandaDüzenle

Amerika Birleşik Devletleri, Maryland eyaleti Green Belt kentinde bulunan NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi ziyaretçi merkezinin arkasındaki roket bahçesinde üç sondaj roketinin panoramik fotoğrafı. Soldaki dikey halde bir Black Brant VIII Sondaj Roketi ve önünde yatay halde Argo D-4 Javelin ve Nike Tomahawk.

Yararlanılan kaynaklarDüzenle

  1. ^ "Mohr Rocket". Encyclopedia Astronautica. 30 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  2. ^ "Forschungsflugkorper". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  3. ^ "Cirrus". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  4. ^ "Cirrus I". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  5. ^ "Cirrus II". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  6. ^ "Poggensee". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  7. ^ "Kumulus". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  8. ^ "Seliger". Encyclopedia Astronautica. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  9. ^ "Seliger". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  10. ^ "Seliger 2". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  11. ^ "Seliger 3". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  12. ^ "The History of Sounding Rockets and Their Contribution to European Space Research HSR 38" (PDF). European Space Agency Publications Division. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  13. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  14. ^ a b Miller, Jay, The X-Planes, 1988, Arlington, Texas: Aerofax,Inc., ISBN 0-517-56749-0, pages 80-83
  15. ^ "Aerobee". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  16. ^ "Aerojet General RM-84/PWN-2 Aerobee-Hi(and earlier Aerobee variants)". Directory of U.S. Military Rockets and Missiles. 13 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  17. ^ "Aerobee RTV-N-8". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  18. ^ a b c d e Miller, Jay, The X-Planes, 1988, Arlington, Texas: Aerofax,Inc., ISBN 0-517-56749-0, page 82
  19. ^ "Aerobee RTV-A-1". Encyclopedia Astronautica. 4 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  20. ^ "Aerobee RTV-N-10". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  21. ^ "Aerobee XASR-SC-2". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  22. ^ "Aerobee RTV-A-1a". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  23. ^ "Aerobee RTV-N-10a". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  24. ^ a b "Aerobee AJ10-25". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  25. ^ "Aerobee RTV-A-1b". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  26. ^ "Aerobeer". Gunther's Space Page. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  27. ^ "Aerobee RTV-A-1c". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  28. ^ a b "Aerobee Without Booster". Gunther's Space Page. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  29. ^ "Aerobee RTV-N-10b". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  30. ^ "Aerobee RTV-N-10c". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  31. ^ "Aerobee AJ10-27". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  32. ^ "Aerobee AJ10-34". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  33. ^ "Aerobee 75". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  34. ^ "Aerobee 100". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  35. ^ "Aerobee 150". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  36. ^ "Aerobee 150 MI". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  37. ^ "Aerobee 150 MII". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  38. ^ "Aerobee 150 MII 20". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  39. ^ "Sounding Rockets". NASA. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  40. ^ "Aerobee 150A MII". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  41. ^ "Aerobee 170". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  42. ^ "Aerobee 170A". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  43. ^ "Aerobee 200". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  44. ^ "Aerobee 200A". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  45. ^ "Aerobee 300". Encyclopedia Astronautica. 22 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  46. ^ "Aerobee 300A". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  47. ^ "Aerobee 350". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  48. ^ "Apache". Encyclopedia Astronautica. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  49. ^ "Ascamp". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  50. ^ "Nike Asp". Encyclopedia Astronautica. 23 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  51. ^ "Arcas". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  52. ^ "Arcas-Robin". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  53. ^ a b "Rooster". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  54. ^ a b "Super Arcas". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  55. ^ "A Study of 30 km to 200 km Meteorological Rocket Sounding Systems" (PDF). Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  56. ^ "PWN-4". Directory of U.S. Military Rockets and Missiles. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  57. ^ "THE DESIGN AND DEVELOPMENT OF THE ARCHER SOUNDING ROCKET". NAVAL ORDNANCE LAB WHITE OAK MD. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  58. ^ "Argo". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  59. ^ "Argus". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  60. ^ "Aries". Encyclopedia Astronautica. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  61. ^ "Ascamp". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  62. ^ "Asp". Encyclopedia Astronautica. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  63. ^ "Asp Apache". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  64. ^ "Astrobee". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  65. ^ "Astrobee D". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  66. ^ "Astrobee F". Encyclopedia Astronautica. 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  67. ^ "Astrobee 200". Encyclopedia Astronautica. 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  68. ^ "Astrobee 500". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  69. ^ "Astrobee 1500". Encyclopedia Astronautica. 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  70. ^ "Athena RTV". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  71. ^ "ATK LV". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  72. ^ "Bullpup Apache". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  73. ^ "Bullpup Cajun". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  74. ^ "Blue Scout Junior". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  75. ^ "Boosted Arcas". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  76. ^ "Boosted Arcas II". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  77. ^ "Boosted Dart". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  78. ^ "Bumper Project". White Sands Missile Range. Archived from the original on 10 Ocak 2008. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  79. ^ "Cajun". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  80. ^ "Cajun Dart". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  81. ^ "Caleb". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  82. ^ "NOTS-500". Johnathan's Space Page. 24 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  83. ^ "Castor". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  84. ^ "Castor Lance". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  85. ^ "CleanSweep III". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  86. ^ "Cleansweep IIIA". Traxel Labs. Erişim tarihi: 6 Eylül 2015. 
  87. ^ "Dac Roc". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  88. ^ "Deacon Arrow II". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  89. ^ "Deacon Judi". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2015. 
  90. ^ "Doorknob 1". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  91. ^ "Lacross". Johnathan McDowell. 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  92. ^ "Doorknob 2". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  93. ^ "Exos". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  94. ^ "GoFast". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  95. ^ a b "Hasp". Directory of U.S. Military Rockets and Missiles. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  96. ^ "A Study of 30 km to 200 km Meteorological Rocket Sounding Systems" (PDF). Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  97. ^ "A Study of 30 km to 200 km Meteorological Rocket Sounding Systems" (PDF). Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  98. ^ "HJ Hydac". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  99. ^ "HJ Nike Hydac". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  100. ^ "HJ Nike Javelin". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  101. ^ "HJ Nike". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  102. ^ "HJ Nike Nike". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  103. ^ "HJ Orion". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  104. ^ "Poker Flat Research Range Launches (from Rockets Over Alaska by Neil Davis)" (PDF). Alaska-Yukon Press. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  105. ^ "Hopi Dart". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  106. ^ "HPB". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  107. ^ "Hydra-Iris". Encyclopedia Astronautica. 9 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  108. ^ a b "Hydra Sandhawk". Hydra Sandhawk. 29 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  109. ^ "Hydra Sandhawk". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  110. ^ a b "Sounding Rockets Overview". NASA. 12 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  111. ^ "Iris". Encyclopedia Astronautica. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  112. ^ "Javelin". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  113. ^ "Javelin III". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  114. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  115. ^ "Jaguar B-57". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  116. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  117. ^ "Journeyman". Encyclopedia Astronautica. 7 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  118. ^ a b "Judy-Dart". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  119. ^ "Kitty". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  120. ^ "Kiva/Hopi". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  121. ^ "LCLV". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  122. ^ a b "Loki". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  123. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Apprndix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  124. ^ "Loki Dart". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  125. ^ "Loki". Jonathan's Space Page. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  126. ^ "Malemute". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  127. ^ "Mesquito". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  128. ^ "Microstar". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  129. ^ "Nike". Encyclopedia Astronautica. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  130. ^ a b "Nike Apache". Encyclopedia Astronautica. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  131. ^ "Nike Hyadac". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  132. ^ "Nike Iroquois". Encyclopedia Astronautica. 5 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  133. ^ "Nike Javelin". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  134. ^ "Nike Javelin 3". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  135. ^ "Nike Nike". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  136. ^ "Nike Orion". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  137. ^ "Nike Orion Improved". Encyclopedia Astronautica. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  138. ^ "Nike Tomahawk". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  139. ^ "Nike Viper 1". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  140. ^ "Nike Yardbird". Encyclopedia Astronautica. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  141. ^ a b "Nike Cajun". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  142. ^ "Nike Deacon". Encyclopedia Astronautica. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  143. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 6 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  144. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 6 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  145. ^ "Nike with upper stage". Gunther's Space Page. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  146. ^ "Launch Complex 43". Air Force Space & Missile Museum. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2015. 
  147. ^ "WIND VELOCITY PROFILES MEASURED BY THE SMOKE-TRAIL METHOD AT WALLOPS ISLAND, VIRGINIA, 1965 THKOUGH 1969 NASA TN D-6861". NASA. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  148. ^ "Nike". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2015. 
  149. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2014" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  150. ^ "Lokie". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  151. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  152. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2014" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  153. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2013" (PDF). NASA. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  154. ^ "Terrier with upper stage". Gunther's Space Page. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  155. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2013" (PDF). NASA. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  156. ^ "Orion Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 27 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  157. ^ "Improved Orion". Encyclopedia Astronautica. 3 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  158. ^ "Owl". Directory of U.S. Military Rockets and Missiles. 11 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  159. ^ "Ozarca". Directory of U.S. Military Rockets and Missiles. 11 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2016. 
  160. ^ "Paiute Apache". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  161. ^ "Paiute Tomahawk". Encyclopedia Astronautica. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  162. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  163. ^ "Peregrine 100-km Sounding Rocket Project". NASA. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2015. 
  164. ^ "National Report on the NASA Sounding Rocket and Balloon Programs". NASA. Erişim tarihi: 7 Eylül 2015. 
  165. ^ "Phoenix". Directory of U.S. Military Rockets and Missiles. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  166. ^ "Prospector". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  167. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  168. ^ "PWN-5". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  169. ^ "PWN-8". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  170. ^ "PWN-10". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  171. ^ a b "PWN-11". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  172. ^ "PWN-10". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  173. ^ "Raven". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  174. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  175. ^ "Rockoon". Encyclopedia Astronautica. 30 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  176. ^ "Deacon Rockoon". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  177. ^ "Farside". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  178. ^ a b "HIMES Rockoon". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  179. ^ "Loki Rockoon". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  180. ^ "Hawk Rockoon". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  181. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  182. ^ "Roksonde". Encyclopedia Astronautica. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2015. 
  183. ^ "Seagull". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  184. ^ "Sandhawk Tomahawk". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  185. ^ "Sandhawk". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  186. ^ "SARGE". SpaceRockets. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2015. 
  187. ^ "EXOS Aerospace Systems & Technologies, Inc. PAYLOAD USER GUIDE (PUG)". EXOS Aerospace Systems & Technologies, Inc. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2015. 
  188. ^ "Sergeant Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  189. ^ "Sergeant". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  190. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Apprndix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  191. ^ "Sergeant Hydac". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  192. ^ "Scout X-2". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  193. ^ "Scanner". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  194. ^ "Sirocco". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  195. ^ "Sidewinder-Arcas". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  196. ^ "Space Data LCLV". Encyclopedia Astronautica. 2 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  197. ^ "SpaceLoft". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  198. ^ "Sparoair". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  199. ^ "Sparrow Arcas". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  200. ^ "Strongarm". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  201. ^ "Poker Flat Research Range Launches (from Rockets Over Alaska by Neil Davis)" (PDF). Alaska-Yukon Press. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  202. ^ "Strypi IIAR". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  203. ^ "Strypi IIR". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  204. ^ "Strypi IV". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  205. ^ Simons, D. J.; Pongratz, M. B.; Gary, S. P. (1980). "Prompt striations in atmospheric barium clouds due to a space instability". Journal of Geophysical Research. Journal of Geophysical Research. Cilt 85, s. 671. Bibcode:1980JGR....85..671S. doi:10.1029/JA085iA02p00671. 
  206. ^ "Strypi VIIAR". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  207. ^ "Barking Sands". Encyclopedia Astronautica. 24 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  208. ^ "Poker Flat Research Range Launches (from Rockets Over Alaska by Neil Davis)" (PDF). Alaska-Yukon Press. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  209. ^ a b "Super Chief". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  210. ^ "Super Chief II". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  211. ^ "Super Loki". Encyclopedia Astronautica. 28 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  212. ^ "Super Loki Dart Meteorological Rocket System" (PDF). Space Data Corporation. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2015. 
  213. ^ "PWN-10". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  214. ^ "PWN-11". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  215. ^ "PWN-12". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  216. ^ "Talos Castor". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  217. ^ "Talos Sergeant Hydac". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  218. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2012" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  219. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2012" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  220. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2012" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  221. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2012" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  222. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2013" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  223. ^ "Taurus Orion". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  224. ^ "Taurus Tomahawk". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  225. ^ "Taurus Tomahawk Nike". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  226. ^ "Sounding Rocket Program Handbook" (PDF). NASA. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  227. ^ "Terasca". Directory of U.S. Military Rockets and Missile. 11 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  228. ^ "Terasca". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  229. ^ "Terrier". Encyclopedia Astronautica. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  230. ^ "Terrier /551". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  231. ^ "Terrier Asp". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  232. ^ "Terrier ASROC Cajun". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  233. ^ "VAULT". Naval Research Laboratory. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  234. ^ a b "Terrier Orion Improved". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  235. ^ "NASA's Terrier Improved Malemute Rocket". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  236. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2012" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  237. ^ "Terrier Orion Improved". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  238. ^ "NASA Sounding Rockets Annual Report 2013" (PDF). NASA. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  239. ^ "Terrier Sandhawk". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  240. ^ "Terrier Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  241. ^ "Terrier Tomahawk". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  242. ^ "Wallops Island - 60 Years of Exploration". NASA. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  243. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  244. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary Appendix A". NASA. 7 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  245. ^ "Tomahawk Sandia". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  246. ^ "Ute". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  247. ^ "Ute Apache". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  248. ^ "Ute Tomahawk". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  249. ^ "Notes Regarding History of V-2 Operations at White Sands". NASA. 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  250. ^ "The History of Sounding Rockets and Their Contribution to European Space Research HSR 38" (PDF). European Space Agency Publications Division. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  251. ^ Rosen, Milton W. The Viking Rocket Story, Harper & Brothers, New York, 1955, pages 24-28
  252. ^ "Viking Type 9". Encyclopedia Astronautica. 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  253. ^ "Viper-dart". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2015. 
  254. ^ "Viper". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2015. 
  255. ^ "Viper 3A". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  256. ^ "Viper V/dart". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  257. ^ "Viper Falcon". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  258. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  259. ^ Newell, Dr. Homer E., Express to the Stars, , McGraw-Hill Book Company, Inc., New York, 1961, page 153
  260. ^ "Wasp". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  261. ^ "X-15". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  262. ^ "Gamma Centauro". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  263. ^ a b "Launch vehicles - Argentina". Gunther's Space Page. 6 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  264. ^ "Rigel". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  265. ^ "Canopus". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  266. ^ "Canopus 2". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  267. ^ "Castor (A)". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  268. ^ "Centenario". www.astronautix.com. 28 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2017. 
  269. ^ Krebs, Gunter. "Orión-1 /-2". Gunter's space page. 23 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2016. 
  270. ^ "Orion-2". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  271. ^ "Aeolus". Australian Space Research Institute. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  272. ^ "Aero High". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  273. ^ "Cockatoo". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  274. ^ "Corella". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  275. ^ a b c d "Upper atmospheric research at Woomera". Powerhouse Museum, Australia. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  276. ^ "Long Tom". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  277. ^ "Lorikeet". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  278. ^ "Lorikeet Mk-2". Museum Victoria. 12 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  279. ^ "Kookaburra". Encyclopedia Astronautica. 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  280. ^ "Sighter". Australian Space Research Institute. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  281. ^ "Zuni". Australian Space Research Institute. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  282. ^ "Skua". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  283. ^ "Skua 1". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  284. ^ "Skua 2". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  285. ^ "Skua 3". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  286. ^ "Skua 4". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  287. ^ "Petrel". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  288. ^ "Petrel 1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  289. ^ "Petrel 2". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  290. ^ "Skylark". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  291. ^ "Skylark Sounding Rockets". Encyclopedia Astronautica. 18 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  292. ^ "Skylark 1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  293. ^ "Skylark 2". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  294. ^ "Skylark 2 AC". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  295. ^ "Skylark 2C". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  296. ^ "Skylark 3". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  297. ^ "Skylark 3 AC". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  298. ^ "Skylark 4". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  299. ^ "Skylark 4 AC". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  300. ^ "Skylark 5". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  301. ^ "Skylark 5C". Encyclopedia Astronautica. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  302. ^ "Skylark 6". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  303. ^ "Skylark 6 AC". Encyclopedia Astronautica. 
  304. ^ "Skylark 7". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  305. ^ "Skylark 7 AC". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  306. ^ "Skylark 7C". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  307. ^ "Skylark 8". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  308. ^ "Skylark 9". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  309. ^ "Skylark 10". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  310. ^ "Skylark 11". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  311. ^ "Skylark 12". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  312. ^ "Skylark 12 AC". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  313. ^ "Skylark 14". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  314. ^ "Skylark 15". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  315. ^ "Skylark 16". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  316. ^ "Skylark 17". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  317. ^ "Fulmar". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  318. ^ "MB". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  319. ^ "Sonda". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  320. ^ "Sonda 1". Encyclopedia Astronautica. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  321. ^ "Sonda 2". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  322. ^ "Sonda 3". Encyclopedia Astronautica. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  323. ^ "Sonda 3 M1". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  324. ^ "Sonda 4". Encyclopedia Astronautica. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  325. ^ "VS-30". Encyclopedia Astronautica. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  326. ^ "VS-30/Orion". Encyclopedia Astronautica. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  327. ^ "VS-40". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  328. ^ "VSB-30". Encyclopedia Astronautica. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  329. ^ "Brazil launches rocket into space". BBC. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  330. ^ "761". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  331. ^ "DF-21". Jonathan's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  332. ^ "HP2". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  333. ^ "HP6". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  334. ^ "T-7". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  335. ^ "T-7A". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  336. ^ "T-7A-S2". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  337. ^ "T-7A-S". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  338. ^ "T-7/GF-01A". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  339. ^ "T-7M". Encyclopedia Astronautica. 
  340. ^ "Tianying-3C". Gunther's Space Page. 2 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  341. ^ "Tianying". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  342. ^ "Zhinui". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  343. ^ "LAPAN". Université of Perpignan Via Domitia. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  344. ^ "RX-250". Université of Perpignan Via Domitia. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  345. ^ "RX-250-LPN". Université of Perpignan Via Domitia. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  346. ^ "Antares". Encyclopedia Astronautica. 23 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  347. ^ "Aurore". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  348. ^ "Belenos". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  349. ^ "Belia". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  350. ^ "Belier". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  351. ^ "Belier I". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  352. ^ "Belier II". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  353. ^ "Belier III". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  354. ^ "Belisama". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  355. ^ "Berenice". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  356. ^ "Berenice 1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  357. ^ "Berenice 2". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  358. ^ "Berenice 3". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  359. ^ a b "Centaure". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  360. ^ "Centaure 1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  361. ^ "Centaure 2A". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  362. ^ "Centaure 2B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  363. ^ "Centaure 2C". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  364. ^ "Daniel". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  365. ^ "Daniel". Jonatnan McDowell. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  366. ^ "Dauphin". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  367. ^ a b "Dragon 1". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  368. ^ "Dragon 2B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  369. ^ "Dragon 3". Encyclopedia Astronautica. 27 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  370. ^ "Emma". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  371. ^ "Epona". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  372. ^ "Eridan". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  373. ^ "Lex". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  374. ^ ,"Meteo". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  375. ^ "Meteo-MD". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  376. ^ "Monica". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  377. ^ "Monica I". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  378. ^ "Monica IV". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  379. ^ "Pegase". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  380. ^ "Rubis". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  381. ^ "Stromboli". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  382. ^ "Tacite". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  383. ^ "Titus". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  384. ^ "Veronique". Encyclopedia Astronautica. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  385. ^ "Veronique 61". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  386. ^ "Veronique 61M". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  387. ^ "Veronique AGI". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  388. ^ "Veronique N". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  389. ^ "Veronique NA". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  390. ^ "Vesta". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  391. ^ "KSR-I". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  392. ^ "KSR-II". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  393. ^ "KSR-IIII". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2015. 
  394. ^ "Rohini family". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  395. ^ "Menaka II". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  396. ^ "RH-75". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  397. ^ "RH-125". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  398. ^ "RH-200". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  399. ^ "RH-200SV". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  400. ^ "RH-300". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  401. ^ "RH-300/RH-200/RH-200". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  402. ^ "RH-300 Mk II". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  403. ^ "RH-560". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  404. ^ "Sounding Rockets". Indian Space Research Organization. 3 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  405. ^ "RH-560/300 Mk II". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  406. ^ Subramanium, T S (4 Mart 2010). "Advanced Technology Vehicle successfully flight-tested". The Hindu. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  407. ^ "T-Minus Dart". T-Minus Engineering. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  408. ^ "CanSat". T-Minus Engineering. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  409. ^ "Stratos I". Delft Aerospace Rocket Engineering. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2016. 
  410. ^ "Stratos II". Delft Aerospace Rocket Engineering. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2016. 
  411. ^ "History: Stratos II+ | DARE". dare.tudelft.nl (İngilizce). 29 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2017. 
  412. ^ "Stratos III – DARE". dare.tudelft.nl (İngilizce). 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2017. 
  413. ^ "Iran's liquid fuel Suborbital Rockets "Kavoshgar"". Space Launch Vehicles all the world. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  414. ^ "Iran fails with space monkey launch". The Telegraph. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  415. ^ "Iran failed with space monkey launch: Report". Z News. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  416. ^ "Iran failed with space monkey launch: Report". New Scientist. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  417. ^ "Second monkey sent into space". IRNA. 14 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  418. ^ "Iran's monkey does not make it to space". The Express Tribune. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  419. ^ "Kavoshgar A". Gunther's Space Page. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  420. ^ "Kavoshgar Type B". Gunther's Space Page. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  421. ^ "Kavoshgar Type C". Gunther's Space Page. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  422. ^ "Type D". Gunther's Space Page. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  423. ^ "INTA-100". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  424. ^ "INTA-225". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  425. ^ "INTA-300". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  426. ^ "INTA-300B". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  427. ^ "Micon Zenit". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  428. ^ a b "SISPRE rockets". Université of Perpignan Via Domitia. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2015. 
  429. ^ "C-41". Gunther's Space Page. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  430. ^ "BT-310". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  431. ^ "HM-16". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  432. ^ "HIMES". Gunther's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  433. ^ "JCR". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  434. ^ "S-520". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  435. ^ "Kappa 1". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  436. ^ "Kappa 2". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  437. ^ "Kappa 3". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  438. ^ "Kappa 4". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  439. ^ "Kappa 5". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  440. ^ "Kappa 6". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  441. ^ "Kappa 6H". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  442. ^ "Kappa 7". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  443. ^ "Kappa 8". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  444. ^ "Kappa 8L". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  445. ^ "Kappa 9". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  446. ^ "Kappa 9L". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  447. ^ "Kappa 9M". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  448. ^ "Kappa 10". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  449. ^ "Kappa 10C". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  450. ^ "Kappa 10S". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  451. ^ "Lamba 2". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  452. ^ "Lamba 3". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  453. ^ "Lamba 3H". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  454. ^ "MT-135". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2015. 
  455. ^ "MT-135JA". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2015. 
  456. ^ "MT-135P". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2015. 
  457. ^ "NAL-7". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  458. ^ "NAL-16". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  459. ^ "NAL-25". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  460. ^ "S-A". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  461. ^ "S-B". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  462. ^ "S-C". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  463. ^ "SA-II". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  464. ^ "SB-735". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  465. ^ "ST". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  466. ^ "ST". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  467. ^ "S-210". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  468. ^ "S-250". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  469. ^ "S-300 ISAS". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  470. ^ "S-310". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2015. 
  471. ^ "S-520 Sounding Rockets". Japan Aerospace Exploration Agency. 11 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  472. ^ "First Sounding Rocket Experiment in JFY 2015". Japan Aerospace Exploration Agency. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2015. 
  473. ^ "SS-520 Sounding Rockets". Japan Aerospace Exploration Agency. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  474. ^ "TR-1A". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  475. ^ "TT-200". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  476. ^ "TT-210". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  477. ^ "TT-500". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  478. ^ "TT-500A". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  479. ^ "Lebanese sounding rocket program in the 60s". NASASpaceFlight. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  480. ^ "Arz-2 (Cedar-2)". Gunther's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  481. ^ "The Rising of a Rocket". Armenian Evangelical Emmanuel Church Chanitz. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  482. ^ "Black Brant". Encyclopedia Astronautica. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  483. ^ "SP-4401 NASA Sounding Rockets, 1958-1968: A Historical Summary". NASA. 3 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  484. ^ "Black Brant 1". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  485. ^ "Black Brant 2". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  486. ^ "Black Brant 2B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  487. ^ "Black Brant 3". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  488. ^ "Black Brant 3B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  489. ^ "Black Brant 4". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  490. ^ "Black Brant 4B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  491. ^ "Black Brant 4B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  492. ^ "Black Brant 5". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  493. ^ "Black Brant 5A". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  494. ^ "Black Brant 5B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  495. ^ "Black Brant 5C". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  496. ^ "Black Brant 6". Encyclopedia Astronautica. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  497. ^ "Black Brant 7". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  498. ^ "Black Brant 8". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  499. ^ "Black Brant 8B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  500. ^ "Black Brant 8C". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  501. ^ "Black Brant 9". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  502. ^ "Black Brant 9B". Encyclopedia Astronautica. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  503. ^ "Black Brant 9CM1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  504. ^ "Black Brant 9BM1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  505. ^ "Black Brant 10". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  506. ^ "Black Brant 10B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  507. ^ "Black Brant 10CM1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  508. ^ "Black Brant 11". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  509. ^ "Sounding Rockets Annual Report 2013" (PDF). NASA. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2015. 
  510. ^ "Black Brant 12". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  511. ^ "Sounding Rockets Annual Report 2013" (PDF). NASA. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2015. 
  512. ^ "Excalibur Target System". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2015. 
  513. ^ "Analysis of the dynamical behavior of the Minidusty rocket payloads, and its influence on the plasma probe measurements" (PDF). University of Tromsø. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  514. ^ "HARP 5-1". Encyclopedia Astronautica. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  515. ^ "HARP 5-3". Encyclopedia Astronautica. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  516. ^ "HARP 7-1". Encyclopedia Astronautica. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  517. ^ "HARP 7-2". Encyclopedia Astronautica. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  518. ^ "Martlet". Encyclopedia Astronautica. 20 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  519. ^ "Martlet 1". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  520. ^ "Martlet 2". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  521. ^ "Martlet 2G". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  522. ^ "Martlet 3". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  523. ^ "Martlet 3A". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  524. ^ "Martlet 3B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  525. ^ "Martlet 3D". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  526. ^ "Martlet 3E". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  527. ^ "Martlet 4". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  528. ^ "Martlet 4A". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  529. ^ "Martlet 4B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  530. ^ "Martlet 4C". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  531. ^ "Scorpius SR-XM-1". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  532. ^ "A Brief History of the Congolese Space Program". Encyclopedia Astronautica. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  533. ^ "OTRAG LV". Space Launch Vehicles of the World. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  534. ^ "Hwasong 6". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  535. ^ "Chiha-ri". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  536. ^ "Al Kahir". Encyclopedia Astronautica. 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  537. ^ "Al Kahir". planet4589.org. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  538. ^ "Pantera". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  539. ^ "National Space Agency of Pakistan History". National Space Agency of Pakistan. 14 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  540. ^ "Pakistan". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  541. ^ "Sonmiani". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2015. 
  542. ^ "Petrel". Encyclopedia Astronautica. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  543. ^ "Skua". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  544. ^ "Meteor". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  545. ^ "Meteor-1". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  546. ^ "Meteor-2H". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  547. ^ "Meteor 2K". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  548. ^ "Meteor 3". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  549. ^ "M-100". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  550. ^ "M-100 (A1)". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  551. ^ "M-100A". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  552. ^ "M-100B". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  553. ^ "MERA Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  554. ^ "MMR-06 Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  555. ^ "Count-down: Soviet MR-1 Meteo Sounding Rocket". Airplanes and Rockets. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2015. 
  556. ^ a b "MR-12 Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  557. ^ "MR-20 Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  558. ^ "MR-25 Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  559. ^ "MR-30 Sounding Rocket". Gunther's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  560. ^ "MT-135 Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2015. 
  561. ^ "Soviet geophysical rocket R-1". Space Launch Vehicles of the World. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  562. ^ a b "火箭Aggregat 4 图片". techdomain.com. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  563. ^ "Soviet geophysical rocket R-2". Space Launch Vehicles of the World. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  564. ^ "R-2A Sounding Rocket". Gunther's Space Page. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  565. ^ "R-5A Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  566. ^ "R-5 Sounding Rocket". Gunther's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  567. ^ "MR-11A Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  568. ^ "R-11A Sounding Rocket". Gunther's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  569. ^ "V-3V Sounding Rocket". Gunther's Space Page. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  570. ^ "Vertical-4". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2015. 
  571. ^ "Soviet geophysical rocket W-2A". Space Launch Vehicles of the World. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2015. 
  572. ^ "Sounding Rocket". Encyclopedia Astronautica. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015. 
  573. ^ "Sounding Rocket". Johnathan's Space Page. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  574. ^ "ESA Hands-on Space Education Project Activities for University Students: Attracting and Training the Next Generation of Engineers Space" (PDF). ESA Education Office. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  575. ^ "Atea-2". Encyclopedia Astronautica. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2015.