Simon Barrett

(Simon Barrett (filmmaker) sayfasından yönlendirildi)

Simon Barrett (d. 1978) Amerikalı aktör, yapımcı ve senarist. Adam Wingard ile birlikte çalıştığı Korkunç Ölüm (2010), Katliam Gecesi (2011), V/H/S (2012), V/H/S/2 (2013) ve Misafir (2014) filmleriyle tanınmaktadır. Mumblegore hareketinde yer almıştır ve birkaç kez yönetmen Joe Swanberg'le çalıştı.

Simon Barrett
Doğum 1978/1979
Columbia, Missouri, ABD
Meslek Aktör, yapımcı, senarist
Etkin yıllar 2000–günümüz

Kişisel hayatıDüzenle

Barrett Columbia, 1978 yılında[1] Missouri'de dünyaya geldi.[2]

KariyeriDüzenle

Barrett, filmlerinde bir dizi rolde oynadı. Bunu, filmlerinin düşük bütçeli olmasından ötürü başkalarını işe alamamalarına bağlamıştır ve sıklıkla birlikte çalıştığı Adam Wingard ile filmlerinde oynamak zorunda kalmışlardır.[3] Ekim 2014'te direkt olarak yazmakla çok meşgul olduğunu söylemesine karşın gelecekte daha çok projeyi yönetmeyi azaltmamakta.[4]

İlk çalışmaları arasında senaryosunu yazdığı 2004 TV filmi Frankenfish,[5] Alex Turner ile ortaklaşa çalıştıkları ayrıca senaryosunu yazdığı  Dead Birds (2004) ve Red Sands (2009) gibi dönem korku filmleri var.[6] Wingard ile Korkunç Ölüm (2010) çalışmasında iş birliği yaptı ve iş birlikleri Katliam Gecesi (2011) filmiyle devam etti.[7]  Autoerotic (2011) filminde eş senarist ve Wingard ve Joe Swanberg ile birlikte eş-yönetmen olarak çalıştı. Üçlü, aynı yıl What Fun We Were Having filminde de iş birliği yaptı.

2016'da, Wingard'ın yönettiği korku devam filmi Blair Cadısı'nın senaryosunu yazdı.

FilmografisiDüzenle

Yıl Film Yönetmen Senarist Yapımcı Rol
2004 Dead Birds Hayır Evet eş yapımcı Yok
Frankenfish Hayır Evet Hayır Yok
2009 Red Sands Hayır Evet eş yapımcı Matt Carson
2010 A Horrible Way to Die Hayır Evet Evet Olsen
2011 You're Next Hayır Evet Evet Tiger Mask
Autoerotic Hayır Evet Hayır Yok
What Fun We Were Having Hayır Evet Hayır Yok
2012 V/H/S Hayır Evet Evet Steve
The ABCs of Death Hayır Evet Hayır Simon Barrett
2013 V/H/S/2 Evet Evet yönetici Steve
Contracted Hayır Hayır Hayır B. J.
24 Exposures Hayır Hayır Hayır Michael Bamfeaux
2014 The Guest Hayır Evet yönetici Yok
2016 Blair Witch Hayır Evet Hayır Yok

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Acevedo, Aristotle. "Today We Learned #151:Simon Barrett". Nerdist. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2016.  Birden fazla |soyadı1= ve |soyadı= kullanıldı (yardım); Birden fazla |ad1= ve |ad= kullanıldı (yardım); Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım)
  2. ^ Whittaker, Richard (27 Eylül 2014). "Fantastic Fest 2014: Simon Barrett Brings The Guest". The Austin Chronicle. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  3. ^ Robinson, Tasha (19 Eylül 2014). "Adam Wingard, Simon Barrett, and Dan Stevens on The Guest, and its place in their big plan". The Dissolve. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım)
  4. ^ "#PFF23: An Interview with Simon Barrett, Writer of The Guest [Interview]". Geekadelphia. 30 Ekim 2014. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım)
  5. ^ Fee, Rob (3 Haziran 2013). "10 Weird Questions with 'V/H/S 2' & 'You're Next' Writer Simon Barrett". CBS Local Media. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım)
  6. ^ Miska, Brad (22 Ocak 2009). "Is 'Red Sands' Really a Sequel to 'Dead Birds'? What's Next?!". Bloody Disgusting. 30 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015.  Birden fazla |URL= ve |url= kullanıldı (yardım)
  7. ^ "Episode 151:Today We Learned". Nerdist. 16 Eylül 2016. Erişim tarihi: 4 Ekim 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle