Senem Tüzen (d. 1980, Ankara), Türk film yönetmeni, kurgucu, görüntü yönetmeni, yapımcı.

Senem Tüzen
Doğum1980
Ankara
UyrukTürkiye
Sanat eğitimiMimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Etkiledikleri22. Altın Koza Film Festivali En İyi Senaryo, En iyi Yönetmen, SİYAD En İyi Film ödülleri,
41. Sinema Yazarları Derneği En İyi Kısa Film Ödülü,
30. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması En İyi Kurmaca Film ödülü,
27. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması En İyi Kurmaca Film Ödülü

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oldu. Arkadaşlarıyla Zela Film’i kuran Tüzen, TRT Türk’te 2009-2012 arası 39 bölüm ekrana gelen gezi belgeseli Adem’in Seyir Defteri’nin yapımcılığını üstlendi.[1]

Yönettiği kısa filmler dünyanın birçok ülkesinde ödüller aldı. Dünya prömiyerini 72. Venedik Film Festivali'nde yapan ilk uzun filmi Ana Yurdu (2015) adlı filmi birçok başka film festivalinde önemli ödüllere aday gösterildi. Film, 22. Adana Altın Koza Film Festivali'nde beş ödül, 31. Varşova Film Festivali’nde Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu FIPRESCI ve NETPAC ödüllerini kazandı.[2]

Filmografisi değiştir

Yönetmen
  • Ana Yurdu, 2015
  • Süt ve Çikolata, 2008, kısa film
  • Unus Mundus, 2007, kısa film
  • Fareler, 2005, kısa film
  • Nazif Bey, 2005, kısa film
  • Ali'nin Düşü, 2004, kısa film
Diğer görevler
  • Gün Doğumundan Önce Arpej (Pera Berbange), Görüntü yönetmeni (Yönetmen: Arin İnan Aslan)
  • Ölüm Elbisesi: Kumalık (Kirasê Mirinê: Hewîtî), 2009, Görüntü Yönetmeni (Yönetmen: Müjde Arslan)

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Senem Tüzen". www.kameraarkasi.org. Kameraarkasi.org sitesi. 3 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2016. 
  2. ^ Gürsoy, Defne. "Senem Tüzen'e çifte ödül". 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2016. 

Dış bağlantılar değiştir