Scott Walker (şarkıcı)

Scott Walker (doğum adı: Noel Scott Engel ; d. 9 Ocak 1943- ö. 22 Mart 2019), Amerikalı şarkıcı, müzisyen ve albüm yapımcısı.[1][2][3][4][5]

Scott Walker
Genel bilgiler
Doğum adı Noel Scott Engel
Doğum 9 Ocak 1943(1943-01-09)
Hamilton, Ohio, ABD.
Ölüm 22 Mart 2019
İngiltere.
Tarzlar
Meslekler Şarkıcı, Müzisyen ve Albüm Yapımcısı
Çalgılar
  • Vokalist
  • gitar
  • keybord
Etkin yıllar 1958-2019
Müzik şirketi
  • Philips/Fontana Plakçılık
  • Columbia Plakçılık
  • Drag City
  • Virgin
  • 4AD
İlişkili hareketler
  • "The Walker Brothers"
  • "Pulp (müzik grubu)"
  • Sunn O)))
  • "Bat for Lashes"
Resmî site 4ad.com/artists/scottwalker

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Müzisyen ve şarkıcı Scott Walker 9 Ocak 1943'te Hamilton, Ohio'da doğdu. 1960'ların kurucuları arasında yer aldığı pop müziği grubu pop "The Walker Brothers" 'ın solisti olarak bilinir.[6] "The Walkers Brothers" dağıldıktan sonra Walker kendi albümlerini çıkardı. Walker solo albümleri için 4AD Plakçılık ile sözleşme imzalandı. 1965'ten itibaren taşındığı İngiltere'de yaşamını sürdüren Walker ailesinin tek çocuğuydu.[7]

Son zamanları ve ölümüDüzenle

25 Şubat 2009'da Amerika Birleşik Devleri'ne gelerek Los Angeles'ta birkaç konser çalışması yapan Amerikalı şarkıcı ve müzisyen Scott Walker 25 Mart 2019'da 76 yaşında ölmüştür.[8][9][10][11]

DiskografiDüzenle

  • 1967: Scott
  • 1968: Scott 2
  • 1969: Scott 3
  • 1969: Scott 4
  • 1970: Till the Band Comes In
  • 1972: The Moviegoer
  • 1973: Stretch
  • 1974: We Had It All
  • 1984: Climate of Hunter
  • 1995: Tilt
  • 1999: Pola X
  • 2006: The Drift
  • 2007: And Who Shall Go To The Ball? And What Shall Go To The Ball?
  • 2012: Bish Bosch
  • 2014: Soused

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The official website for independent record label 4AD". 4AD (İngilizce). 4 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2019. 
  2. ^ "Overview: Scott Walker". AllMusic. Erişim tarihi: 12 Kasım 2009. 
  3. ^ Interview in Beat-Club, Radio Bremen, April 26, 1969.
  4. ^ Harrison, Ian (2013). "Splendid Isolation". Mojo. ISSN 1351-0193. 
  5. ^ Hattenstone, Simon (23 Kasım 2012). "Scott Walker: Brother beyond". The Guardian. 17 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2017. 
  6. ^ "Birth Record of Noel Scott Eugel : Born to Noel Walter Eugel and Elizabeth Marie Eugel". Mooseroots.com. Erişim tarihi: 5 Ocak 2017. 
  7. ^ "John Walker biography". John-Walker.org. 5 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2014. 
  8. ^ NME (26 Şubat 2009). "Stars pay tribute to Scott Walker in LA". NME. 30 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2019. 
  9. ^ "Scott Walker (1943-2019)", 4AD, 25 March 2019 25 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved 25 March 2019
  10. ^ "Scott Walker: Tributes paid to 'influential genius'", BBc, 25 March 2019 25 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved 25 March 2019
  11. ^ The Guardian, 25 March 2019

Dış bağlantılarDüzenle