Ana menüyü aç

Ruth Negga (d. 13 Şubat 1982; Addis Abeba ) , Etiyopya kökenli İrlandalı oyuncudur.[1][2]

Ruth Negga
Ruth Negga by Gage Skidmore.jpg
Ruth Negga 2015 San Diego Comic Con'da
Doğum 13 Şubat 1982(1982-02-13)
Addis Abeba, Etiyopya
Milliyet İrlandalı
Meslek oyuncu

İçindekiler

YaşamıDüzenle

Ruth Negga 1982'de Addis Abeba doğdu. Ailesiyle İrlanda'da Limerick'e yerleştiler.[3]

Negga öğrencilik yaşamında Dublin'de bulunan Trinity Kolej'den bachelor seviyesi yüksek puanla mezun olmuştur.[4]

KariyeriDüzenle

Negga 2004 İrlanda yapımı Capital Letters adlı filmle oyunculuğa başlamıştır. Asıl ününü ise korku filmi Isolation ve yönetmen Neil Jordan imzalı klasik olmuş komedi-dram türündeki Breakfast on Pluto 'da rol alarak elde etti..

Oyuncu Negga Britanya yapımı Tv dizileri Criminal Justice, Personal Affairs ve Misfits 'de yer almıştır. 2013 yapımı Amerikan ABC kanalı polisiye dizisi Agents of S.H.I.E.L.D. 'de Raina karakteriyle ekranlarda yer almıştır.

2011'de Hollywood'da boy gösteren Negga şarkıcı Shirley Bassey hayatının anlatıldığı Shirley ile World War Z ve 12 Years a Slave adlı Amerikan yapımı filmlerde başarılı bir oyunculuk göstermiştir.

FilmografiDüzenle

FilmDüzenle

  • Capital Letters (2004)
  • Breakfast on Pluto (2005)
  • Isolation (2005)
  • Colour Me Kubrick (2005)
  • Jacob (2010)
  • Shirley (2011) (tv-film)
  • Fury (2012)
  • World War Z (2013)
  • 12 Years a Slave (2013)
  • Jimi: All Is by My Side (2013)
  • Noble (2014)
  • Una Vida: A Fable of Music and the Mind (2014)
  • Warcraft (2016)
  • Loving (2016)

TelevizyonDüzenle

  • Doctors (2004) (1 bölüm)
  • Love is the Drug (2004) (4 bölüm)
  • Criminal Justice (2008) (5 bölüm)
  • Personal Affairs (2009) (5 bölüm)
  • Five Daughters (2010) (3 bölüm)
  • Love/Hate (2010–2011) (8 bölüm)
  • Misfits (2010) (6 bölüm)
  • The Nativity (2010) (4 bölüm)
  • Secret State (2012) (4 bölüm)
  • Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2015) (17 bölüm)

Video oyunuDüzenle

  • Dark Souls II (2014) (seslendirme)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Phil Hoad (8 January 2006). "Rising Star: Ruth Negga, actor". The Observer. 
  2. ^ http://www.irishtatler.com/tag/ruth-negga/
  3. ^ Ruth Negga, a star without a label Cafebabel.co.uk, 2 december 2006
  4. ^ Alan Owens, "Ruth's star is on the rise with BBC", Limerick Leader, 20 August 2011.

Dış bağlantılarDüzenle