Rosie Perez

Rosa Maria "Rosie" Perez (6 Eylül 1964, Brooklyn )[1] , Latin kökenli Amerikalı oyuncudur.

Rosie Perez
Rosie Perez 2012.jpg
Doğum Rosa Maria Perez
6 Eylül 1964
Bushwick, Brooklyn, New York, ABD
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1989–günümüz
Evlilik

Seth Zvi Rosenfeld (boşanma)

Eric Hayes (2013–devam)

1993 yapımı Utan fruktan adlı yapımla 1994'te Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1989 : Do the Right Thing
  • 1990 : Rättvisans offer
  • 1991 : Night on Earth
  • 1992 : White Men Can't Jump
  • 1993 : Utan fruktan
  • 1993 : Hans vilda hjärta
  • 1994 : Polis ger servitris 2 miljoner i dricks
  • 1994 : Det kan hända dig
  • 1997 : Perdita Durango
  • 1997 : Dance with the Devil
  • 1997 : Historier från tunnelbanan
  • 1999 : Den perfekta kvinnan
  • 2000 : Vägen till El Dorado
  • 2001 : Pojkarna i mitt liv
  • 2001 : Human Nature
  • 2005-2011 : Go, Diego! Go!
  • 2008 : Pineapple Express
  • 2008-2009 : Lipstick Jungle (televizyon-dizisi) (6 bölüm)
  • 2012 : Small Apartments
  • 2013 : The Counselor
  • 2015 : Maine'de Beş Gece (film)
  • 2020 : Birds of Prey

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Rosie Perez biography". Biography.com. A+E Networks. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle

IMDb'de Rosie Perez