Rosario Bléfari

Rosario Bléfari (24 Aralık 1965 - 6 Temmuz 2020), Arjantinli rock şarkıcısı, söz yazarı, oyuncu ve yazar.[1]

Rosario Bléfari
Blefari.jpg
Bléfari 2008'de
Doğum 24 Aralık 1965(1965-12-24)
Mar del Plata, Arjantin
Ölüm 6 Temmuz 2020 (54 yaşında)
Santa Rosa, Arjantin
Ölüm sebebi Lösemi
Milliyet Arjantin
Etkin yıllar 1984-2020

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Bléfari 24 Aralık 1965'te Mar del Plata, Arjantin'de doğdu. Müzik kariyerine 1989 yılında çıkardığı "Para amarte" adlı tekli çalışmasıyla adım atmıştır.

Oyunculuk kariyerinde ise yönetmen Martín Rejtman'ın yönettiği; Doli vuelve a casa (1986) (kısa film), Rapado (1992) ve Silvia Prieto (1999) adlı sinema filmlerindeki performanslarıyla ilgi çekmiştir. Ayrıca Poor Butterfly (1986), I, The Worst of All (1990), Los dueños (2013) ile The Idea of a Lake (2016) gibi televizyon yapımlarıyla ekranlara gelmiştir.[2]

ÖlümüDüzenle

Bléfari 6 Temmuz 2020'de Santa Rosa, Arjantin'de 54 yaşında lösemi tedavisi gördüğü bir hastanede öldü.[1]

FilmografiDüzenle

  • Pobre mariposa (1986)
  • Doli vuelve a casa (1986)
  • Color escondido (1988)
  • Lo que vendrá (1988)
  • Yo, la peor de todas (1990)
  • Urgente (1990)
  • Vértigos (1993)
  • 1000 boomerangs (1995)
  • Rapado (1996)
  • Cenando con Suárez (1998)
  • Silvia Prieto (1998)
  • Historias de Argentina en vivo (2001)
  • Hotel, hotel (2002)
  • Urgente (2006)
  • La señal (2007)
  • Un mundo misterioso (2011)
  • Los dueños (2013)
  • Entre dos luces: Suárez. Primera parte (2015)
  • The Idea of a Lake (2016)
  • Adiós, entusiasmo (2017)

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle