Ronnie Coleman

Amerikalı vücut geliştirici

Ronnie Coleman (d. 13 Mayıs 1964; Monroe, Louisiana), Amerikalı eski vücut geliştiricisidir. Lee Haney ile birlikte, 8 kez Mr. Olympia unvanına sahip olmuş ve tüm zamanların en büyük vücut geliştiricilerinden biri olarak kabul edilmiştir.

Ronnie Coleman
Ronnie Coleman
DoğumRonnie Dean Coleman
13 Mayıs 1964 (60 yaşında)
Monroe, Louisiana, ABD
Diğer ad(lar)ıRonald Dean · Kral
MeslekVücut geliştiricisi
Etkin yıllar1990-2009
Boy1,80 m (5 ft 11 in)
Kilo143 kg (315 lb)
Yerine geldiğiDorian Yates
Yerine gelenJay Cutler
EvlilikRouaida Christine Achkar (2007-2007)
Susan Williamson (e. 2016)
Çocuk(lar)2
Resmî siteronniecoleman.net

Hayatı değiştir

İlk yılları değiştir

Ronnie Dean Coleman,[1][2][3] 13 Mayıs 1964 tarihinde Monroe, Louisiana'da doğdu.[3][4] Grambling Devlet Üniversitesi'nde, Eddie Robinson'ın teknik direktörlüğünü yaptığı "GSU Tigers" takımının"orta arka defans" mevkiinde, Amerikan futbolu oynadı.[3][5][6] 1984 yılında ise muhasebe alanından mezun oldu,[1][3] ancak muhasebe alanında iş bulamayınca Domino's Pizza'da çalışmaya başladı.[1][7][8][9] Daha sonra Arlington, Teksas'ta polis memuru oldu.[2][3][6] 1989'dan 2000'e kadar subay ve 2003'e kadar asteğmen olarak görev yaptı.[2][3][6] Görevini bitirdikten sonra, Gustavo Arlota isimli arkadaşı ona, Brian Dobson'ın sahibi olduğu "Metroflex Gym"e gitmesini istedi ve Dobson ona ücretsiz üyelik verdi.[1][3]

Filmografi değiştir

Yıl Film
1998 Ronnie Coleman: İlk Antrenman Videosu
2000 Ronnie Coleman: İnanılmaz
2003 Ronnie Coleman: Kefaretin Bedeli
2006 Ronnie Coleman: Acımasız
2008 Ronnie Coleman: Yenilmez
2009 Ronnie Coleman: Son Antrenman Videosu
2018 Ronnie Coleman: Kral

Ödülleri ve unvanları değiştir

Yıl Ödül/Unvan
1990 Mr. Texas
1991 Amatör Dünya Şampiyonası
1995 Canada Pro Cup
1996 Canada Pro Cup
1997 Grand Prix Russia
1998 Night of Champions
1998 Toronto Pro Invitational
1998 Mr. Olympia
1998 Grand Prix Finland
1998 Grand Prix Germany
1999 Mr. Olympia
1999 Profesyonel Dünya Şampiyonası
1999 Grand Prix England
2000 Mr. Olympia
2000 Grand Prix England
2000 Profesyonel Dünya Şampiyonası
2001 Arnold Schwarzenegger Classic
2001 Mr. Olympia
2001 Grand Prix New Zealand
2002 Mr. Olympia
2002 Grand Prix Holland
2003 Mr. Olympia
2003 Grand Prix Russia
2004 Mr. Olympia
2004 Grand Prix England
2004 Grand Prix Holland
2004 Grand Prix Russia
2005 Mr. Olympia

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b c d "Ronnie Coleman - FitnessVolt". fitnessvolt.com (İngilizce). 21 Ocak 2021. 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  2. ^ a b c "Ronnie Coleman | Scintillatingstars". scintillatingstars.com (İngilizce). 15 Nisan 2021. 6 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  3. ^ a b c d e f g "Sırlar ve kupalar arasında Ronnie Coleman". back-muscles.com (İngilizce). 17 Haziran 2020. 28 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  4. ^ "Onun lakabı "Kral"dı..." cnnturk.com. 12 Kasım 2018. 12 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  5. ^ "Ronnie Coleman - Biyo, Net Değer, Boy, Yaş, Ona Ne Oldu?". offradranch.com. 2 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  6. ^ a b c "Ronnie Coleman: A Mountainous Man". throomers.com (İngilizce). 10 Mart 2019. 15 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  7. ^ Ronnie Coleman: Kral (2018)
  8. ^ "Ronnie Coleman: Asla Pişman Değilim". muscleandfitness.com. 29 Ağustos 2015. 1 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 
  9. ^ "About Ronnie Coleman". peoplepill.com (İngilizce). 11 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2021. 

Dış bağlantılar değiştir