Republika

Polonyalı rock grubu

Republika 1981 yılında kurulmuş Polonyalı bir rock grubudur.[1]

Republika
Genel bilgiler
Başladığı yer Polonya Polonya
Tarzlar New wave
Etkin yıllar 1981-1986, 1990-2002
Resmî site http://www.republika.art.pl/
Üyeler Grzegorz Ciechowski
Zbigniew Krzywański
Leszek Biolik
Sławomir Ciesielski
Eski üyeler Paweł Kuczyński

Grup üyeleriDüzenle

ÜyelerDüzenle

  • Grzegorz Ciechowski - vokal, keyboard, flüt (1981-1986, 1990-2001)
  • Zbigniew Krzywański - gitar (1981-1986, 1990-2002)
  • Leszek Biolik - bas gitar (1991-2002)
  • Sławomir Ciesielski - davul (1981-1986, 1990-2002)

Eski üyelerDüzenle

  • Paweł Kuczyński - bas gitar (1981-1986, 1990)

Diskografi[2]Düzenle

AlbümleriDüzenle

  • 1983 - "Nowe sytuacje"
  • 1983 - "1984"
  • 1984 - "Nieustanne tango"
  • 1991 - "1991"
  • 1993 - "Siódma pieczęć"
  • 1995 - "Republika marzeń"
  • 1998 - "Masakra"
  • 2002 - "Republika"

Single'larıDüzenle

  • 1983 - "Kombinat/Gadające głowy"
  • 1983 - "Układ sił/Sexy doll"
  • 1986 - "Sam na linie/Moja krew"
  • 1991 - "Lawa/Balon"
  • 1993 - "Obejmij mnie, Czeczenio"

Derleme albümleriDüzenle

  • 1993 - "'82 - '85"
  • 1999 - "Biała flaga"
  • 2003 - "Komplet" (13 CD)
  • 2007 - "Gwiazdy polskiej muzyki lat 80. - vol. II"
  • 2019 - "Winyloteka. Republika"

Konser albümleriDüzenle

  • 1993 - "Bez prądu"
  • 2002 - "Republika"
  • 2004 - "Największe przeboje - LIVE"
  • 2007 - "Trójka Live!"

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle