Rajkumar Hirani

Rajkumar Hirani (d. 20 Kasım 1962); Hint yönetmen, senarist ve film editörü. Yönettiği tüm filmler gişede büyük hasılat elde etti.[1]

Rajkumar Hirani
Rajkumar Hirani 2014.jpg
Rajkumar Hirani 2014
Doğum 20 Kasım 1962 (1962-11-20) (59 yaşında)
Nagpur, Hindistan
Vatandaşlık Hindistan
Meslek Yönetmen
Evlilik Manjeet Hirani (e. 1994)
Çocuk(lar) Vir Hirani
Ebeveyn(ler) Suresh Hirani, Sheela Hirani
Ödüller Filmfare En İyi Yönetmen Ödülü

FilmografiDüzenle

YIL Film Yönetmenlik Yazarlık Yapımcılık Editor Katkı
1994 1942: A Love Story X
1998 Kareeb X
2000 Mission Kashmir X
2001 Tere Liye X
2003 Munna Bhai MBBS X X X
2005 Parineeta X
2006 Lage Raho Munna Bhai X
2009 3 Idiots X X X
2012 Ferrari Ki Sawaari X
2014 PK X X X X
2016 Saala Khadoos X

ÖdülleriDüzenle

  • Filmfare en iyi diyalog ödülü: Peekay (PK), 3 idiots, Lage Raho Munna Bhai
  • Filmfare en iyi hikâye ödülü: 3 Idiots, Lage Raho Munna Bhai
  • Filmfareen iyi yönetmen ödülü: 3 Idiots
  • Uluslararası hindistan film akademisi en iyi diyalog ödülü: 3 Idiots, Lage Raho Munna Bhai
  • Filmfare en iyi senaryo ödülü: Peekay (PK), 3 Idiots, Lage Raho Munna Bhai
  • En iyi film dalında filmfare eleştirmenlerin seçimi ödülü: Lage Raho Munna Bhai
  • En iyi senaryo dalında hindistan ulusal film ödülü: Lage Raho Munna Bhai, Zee Cine
  • En iyi diyalog ve senaryo ödülü: Lage Raho Munna Bhai

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 

2. https://web.archive.org/web/20160927061409/http://www.khanfilmleri.com/yonetmen/rajkumar-hirani-1.html

Dış bağlantılarDüzenle