Rajiv Kapoor

Rajiv Kapoor (d. 25 Ağustos 1962 -ö. 9 Şubat 2021), Hintli aktör, film yapımcısı ve yönetmeni.[2][3][4] Ünlü Hintli oyunculardan oluşan Kapoor Ailesi ferdiydi. Sinema klasikleri arasında yer alan Hindistan yapımı Avare adlı filmle bilinen usta Hint oyuncu Raj Kapoor ile Krishna Kapoor'un oğluydu. 9 Şubat 2021'de kalp krizi geçirerek 58 yaşında öldü.[5][6]

Rajiv Kapoor
Rajiv Kapoor.jpg
Doğum 25 Ağustos 1962(1962-08-25)
Bombay, Maharashtra, Hindistan
Ölüm 9 Şubat 2021 (58 yaşında)[1]
Mumbai, Maharastra, Hindistan
Meslek Oyuncu
yönetmen
yapımcı
Etkin yıllar 1985–1999
Tanınma nedeni Kapoor ailesi
Evlilik
Aarti Sabharwal
(e. 2001; b. 2003)
Akraba(lar) Raj Kapoor
Krishna Kapoor

FilmografiDüzenle

OyuncuDüzenle

  • Zimmedaaar (1990) ... Inspector Rajiv Singh
  • Naag Nagin (1989) ... Kuber / Suraj
  • Shukriyaa (1988) ... Ajay Singh
  • Hum To Chale Pardes (1988) ... Ajay Mehra
  • Zalzala (1988) ... Bhole
  • Preeti (1986)
  • Lover Boy (1985) ... Kishan / Kanhaiya
  • Ram Teri Ganga Maili (1985) ... Narendra Sahay "Naren"
  • Zabardast (1985) ... Ravi Kumar / Tony
  • Lava (1985) ... Amar
  • Mera Saathi (1985) ... Shyam
  • Aasmaan (1984) ... Kumar / Chandan Singh
  • Ek Jaan Hain Hum (1983) ... Vikram Saxena

YapımcıDüzenle

  • Aa Ab Laut Chalen (1999) (Productor)
  • Prem Granth (1996) (Productor ejecutivo)
  • Henna (1991) (Productor ejecutivo)

YönetmenDüzenle

  • Prem Granth (1996)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Rajiv Kapoor passes away at 58". Vickey Lalwani. The Times of India. 9 Februari 2021. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Februari 2021.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi=, |tarih= (yardım)
  2. ^ "Rajiv Kapoor passes away". The Indian Express. 9 Şubat 2021. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2021. 
  3. ^ "Actor Rajiv Kapoor Dies At 58". NDTV.com. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Rishi and Randhir Kapoor's younger brother Rajiv Kapoor dies of cardiac arrest". Zee News. 9 Şubat 2021. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Rajiv Kapoor No More: Here's what you need to know about Chimpu's tumultuous personal life". Jagran. 9 Şubat 2021. 9 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2021. 
  6. ^ "Actor-producer Rajiv Kapoor dies at 58". NDTV.com. Erişim tarihi: 10 Şubat 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle