Raşit Çelikezer

Raşit Çelikezer, (d. 28 Mart 1969, İzmir), Türk yönetmen, oyuncu, senarist, yapımcı ve yazar.

1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul'a yerleşen Çelikezer, bazı projelerde yönetmen asistanlığı yapmasının ardından, 1999 yılından itibaren yönetmenliğe ve senaryo yazmaya başladı. Çocuklar Duymasın adlı diziyle çıkış yaptı. Oyun yazarlığı da yapan sanatçının yazdığı oyunlar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü gibi topluluklar tarafından sahnelendi. Daha sonra yapımcılığa başladı. Gökten Üç Elma Düştü filminin senaristi, yapımcısı ve yönetmenidir.

FilmleriDüzenle

  • Gökten Üç Elma Düştü - 2008
  • Can - 2011

OyunlarıDüzenle

  • Yağmurum Oleana - 2000
  • Yanlış Adamlar - 2001
  • Mutlu Beraberlik - 2001
  • Bir Kuşluk Vakti - 2001
  • Hiçbir Şey - 2002
  • Otopark Cinayetleri - 2003
  • Kazan Dairesi - 2005
  • Bavul Hikayesi - 2008

ÖdülleriDüzenle

FilmografiDüzenle

YönetmenDüzenle

  • Şahane Damat - 2016
  • "Aşk Yalanı Sever" - 2016
  • Kızılelma 2014
  • Can - 2011
  • kılıç günü - 2010/2011
  • Sakarya Fırat - 2009/2010
  • Doludizgin Yıllar - 2009
  • Gökten Üç Elma Düştü - 2008
  • Ayda - 2007
  • Sevgili Dünürüm - 2007
  • Gizli Patron - 2006
  • Karınca Yuvası - 2006
  • Aşk Her Yaşta - 2005
  • Çocuklar Ne Olacak - 2004
  • Sevdim Seni Bir Kere - 2003
  • Çocuklar Duymasın - 2001[kaynak belirtilmeli]
  • Kahkaha Show - 2000
  • Ayrılsak da Beraberiz - 1999

SenaristDüzenle

  • Can - 2011
  • Gökten Üç Elma Düştü - 2008
  • Vicdan - 2008
  • Gölge - 2000
  • Dilber - 1999

YapımcıDüzenle

  • Gökten Üç Elma Düştü - 2008

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sundance Film Festival Award Winners 2012 (slide 18)". sundancechannel. 1 Şubat 2012. 20 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2011. (İngilizce)

Dış bağlantılarDüzenle