Ana menüyü aç

Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age, 1996'da kurulmuş Amerikalı rock grubu. Palm Desert, Kaliforniya'da eski Kyuss gitaristi Josh Homme tarafından kurulmuş olan grup,[1] günümüzde bünyesinde Troy Van Leeuwen (gitar, lap steel, klavye, perküsyon), Michael Shuman (bas guitar, klavye), Dean Fertita (klavye, gitar, perküsyon), ve Jon Theodore'u (bateri, perküsyon) bulundurmaktadır.

Queens of the Stone Age
Queens of the Stone Age, 2013: Fertita, Homme, Theodore, Shuman (sağdan sola)
Genel bilgiler
Köken Palm Desert, Kaliforniya, ABD
Tarzlar Alternatif rock, stoner rock, hard rock
Etkin yıllar 1996–günümüz
Müzik şirketi Matador, MCA Music, Inc., Interscope, Rekords Rekords, Roadrunner
İlişkili hareketler Eagles of Death Metal, Fififf Teeners, Kyuss, Mondo Generator, Sweethead, The Dead Weather, The Desert Sessions, Them Crooked Vultures, Mini Mansions
Resmî site qotsa.com
Üyeler Josh Homme
Troy Van Leeuwen
Dean Fertita
Michael Shuman
Jon Theodore
Eski üyeler Mark Lanegan
Dave Catching
Brendon McNichol
Nick Oliveri
Alain Johannes
Alfredo Hernández
Gene Trautmann
Dave Grohl
Joey Castillo
Natasha Shneider

Kariyeri doğrultusunda riff-odaklı bir hard rock tarzı benimseyen grup, Nine Inch Nails solisti Trent Reznor, Nirvana ile Foo Fighters üyesi Dave Grohl, ZZ Top üyesi Billy Gibbons ve Mark Lanegan başta olmak üzere birçok müzisyen ile çalışmıştır.[2]

Grup üyeleriDüzenle

Günümüzdeki üyeler
  • Josh Homme – vokaller, gitar, klavyeler (1996–günümüz)
  • Troy Van Leeuwen – gitar, lap steel, klavyeler (2002–günümüz)
  • Michael Shuman – bas gitar, klavyeler (2007–günümüz)
  • Dean Fertita – gitar, klavyeler, piyano (2007–günümüz)
  • Jon Theodore – bateri, perküsyon (2013–günümüz)
Eski üyeler
  • Mark Lanegan – vokaller (2001–2005), vokaller, klavyeler (2005)
  • Dave Catching – gitar, klavye, lap steel (1998–2000)
  • Brendon McNichol – gitar, klavye, lap steel (2000–2002)
  • Nick Oliveri – bas gitar, vokaller (1998–2004)
  • Alain Johannes – bas gitar, gitar (2004–2007, touring and session musician)
  • Natasha Shneider - klavye (2005-2006; died 2008)
  • Alfredo Hernández – bateri, perküsyon (1998–1999)
  • Gene Trautmann – bateri, perküsyon (1999–2001)
  • Dave Grohl – bateri, perküsyon (2001–2002, stüdyo 2012–2013)
  • Joey Castillo – bateri, perküsyon (2002–2012)

Zaman çizelgesiDüzenle

 

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Queens of the Stone Age (1998)
  • Rated R (2000)
  • Songs for the Deaf (2002)
  • Lullabies to Paralyze (2005)
  • Era Vulgaris (2007)
  • ...Like Clockwork (2013)

Grammy adaylıklarıDüzenle

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 "No One Knows" Best Hard Rock Performance Adaylık
2004 "Go with the Flow" Adaylık
2006 "Little Sister" Adaylık
2008 "Sick, Sick, Sick" Adaylık
2014 "My God Is the Sun" Best Rock Performance Adaylık
...Like Clockwork Best Rock Album Adaylık

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Old QOTSA Archived Interview on thefade.net". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2010. 
  2. ^ Queens of the Stone Age. Allmusic

Dış bağlantılarDüzenle