Popülasyona göre çift toynaklılar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu, popülasyona göre çift toynaklılar listesidir. Tüm çift toynaklılar tespit edilemeyeceği için bu liste kapsamlı değildir.

Binomial isim Popülasyon Statü Trend Resim
Pseudoryx nghetinhensis 750[1] CR[1] azalış[1] Pseudoryx nghetinhensis.PNG
Porcula salvania 250[2] CR[2] azalış[2] PorculaSalvaniaAdultWolf.jpg
Axis kuhlii 250300[3] CR[3] Sabit[3] Bawean deer close.jpg
Addax nasomaculatus 100[4] CR[4] azalış[4] Addax at the Louisville Zoo.jpg
Bubalus mindorensis 300[5] CR[5] azalış[5] Bubalus mindorensis by Gregg Yan 01.jpg
Babyrousa togeanensis 500[6] EN[6] azalış[6]
Capra walie 500[7] EN[7] artış[7] Walia ibex.jpg
Nanger dama 500[8] CR[8] azalış[8] Mhorr Gazelle Close Up.jpg
Beatragus hunteri 5002000[9] CR[9] azalış[9] Hunter's Hartebeest CAS 1.JPG
Moschus anhuiensis 700800[10] EN[10] azalış[10]
Procapra przewalskii 700800[11] EN[11] artış[11] The book of antelopes (1894) Gazella przewalskii.png
Dama mesopotamica 715[12] EN[12] artış[12] Persian Fallow Deer 1.jpg
Camelus ferus 950[13] CR[13] azalış[13] Wild Bactrian camel on road east of Yarkand.jpg
Hippocamelus bisulcus 10481500[14] EN[14] azalış[14] Huemul verdadero.JPG
Axis calamianensis 1123[15] EN[15] azalış[15] Axis calamianensis.jpg
Cephalophus spadix 1500[16] EN[16] azalış[16]
Gazella cuvieri 17502950[17] EN[17] unknown[17] Cuvier's gazelle - Cuviergazelle - Gazelle de Cuvier - Gazella cuvieri - 02.jpg
Nilgiritragus hylocrius 18002000[18] EN[18] azalış[18] Nilgiri Tahr.jpg
Choeropsis liberiensis 20003000[19] EN[19] azalış[19] Pygmy hippopotamus pair.jpg
Bubalus quarlesi 2500[20] EN[20] azalış[20] Buablus quarlesi2.jpg
Gazella leptoceros 2500[21] EN[21] azalış[21] Slender-horned gazelle (Cincinnati Zoo).jpg
Rusa alfredi 2500[22] EN[22] azalış[22] Rusa alfredi Wien.jpg
Tragelaphus buxtoni 25004000[23] EN[23] azalış[23] Tragelaphus buxtoni.jpg
Bison bonasus 3200[24] VU[24] artış[24] Wisent.jpg
Catagonus wagneri 3200[25] EN[25] azalış[25] Catagonus wagneri 1 - Phoenix Zoo.jpg
Bubalus arnee 3400[26] EN azalış Flickr - Rainbirder - Bull Water Buffalo.jpg
Cephalophus jentinki 3500[27] EN[27] azalış[27] The book of antelopes (1894) Cephalophus jentinki.png
Rucervus duvaucelii 35005100[28] VU[28] azalış[28] The barasingha.jpg
Kobus megaceros 4291[29] EN[29] azalış[29] Kobus megaceros-male.jpg
Mazama bororo 4500[30] VU[30] azalış[30]
Arabitragus jayakari 5000[31] EN[31] azalış[31] Stuffed Arabian Tahr.jpg
Capra caucasica 50006000[32] EN[32] azalış[32] Kozorožec kavkazský.jpg
Ammotragus lervia 500010000[33] LC[33] Sabit[33] Ammotragus lervia right zoo.JPG
Dorcatragus megalotis 7000[34] VU[34] azalış[34]
Oryx leucoryx 70008000[35] VU[35] Sabit[35] Tempul 009.jpg
Muntiacus crinifrons 70008500[36] VU[36] azalış[36] 2011 Muntjak-4.jpg
Bos javanicus 8000[37] EN[37] azalış[37] Bos javanicus javanicus.jpg
Capra falconeri 9700[38] NT[38] artış[38] Turkomen Markhor4.jpg
Capra nubiana 10000[39] VU[39] azalış[39] Nubian Ibex in Negev.JPG
Pudu puda 10000[40] NT[40] azalış[40] Pudu pudu AB.jpg
Naemorhedus baileyi 10000[41] VU[41] azalış[41] Naemorhedus baileyi - Kunming Natural History Museum of Zoology - DSC02442.JPG
Tetracerus quadricornis 10000[42] LC[42] azalış[42] Vierhornantilope.jpg
Rusa timorensis 10000[43] VU[43] azalış[43] Rusa Deer (C. Timorensis).jpg
Hippocamelus antisensis 1200017000[44] VU[44] azalış[44] Huemul.jpg
Bos gaurus 1300030000[45] VU[45] azalış[45] Bandipur 2.jpg
Nanger soemmerringii 14000[46] VU[46] azalış[46] Soemmerring's Gazelle, St. Louis Zoo.jpg
Gazella gazella 15000[47] VU[47] azalış[47] PikiWiki Israel 14396 Deer resting.JPG
Bos mutus 15000[48] VU[48] azalış[48] Київський зоопарк Яки.jpg
Tragelaphus derbianus 1500020000[49] LC[49] azalış[49] Taurotragus derbianus gigas.jpg
Connochaetes gnou 18000[50] LC[50] artış[50] Black Wildebeest.jpg
Pelea capreolus 18000[51] LC[51] Sabit[51] Vaal Rhebok.jpg
Cephalophus harveyi 20000[52] LC[52] azalış[52] The book of antelopes (1894) Cephalophus harveyi.png
Ozotoceros bezoarticus 2000080000[53] NT[53] azalış[53] Venado de las pampas.jpg
Eudorcas rufifrons 25000[54] VU[54] azalış[54] Gazella rufifrons AB.jpg
Cephalophus zebra 28000[55] VU[55] azalış[55] Cephalophus zebra.jpg
Tragelaphus eurycerus 28000[56] NT[56] azalış[56] Tragelaphus eurycerus isaaciPCCA20071227-8374B.jpg
Capra ibex 30000[57] LC[57] artış[57] Bouquetin adulte couché.jpg
Madoqua piacentinii 30000[58] DD[58] azalış[58]
Tragelaphus angasii 32000[59] LC[59] Sabit[59] Tragelaphus angasii nbii safari h00351.jpg
Cephalophus ogilbyi 35000[60] LC[60] azalış[60] The book of antelopes (1894) Cephalophus ogilbyi.png
Okapia johnstoni 3500050000[61] EN[61] azalış[61] Okapi001.jpg
Redunca fulvorufula 36000[62] LC[62] Sabit[62] Bergriedbock 2007-08-16 201.jpg
Cephalophus natalensis 42000[63] LC[63] azalış[63] Natal-Rotducker Zoo Landau.JPG
Oreotragus oreotragus 42000[64] LC[64] Sabit[64] Klipspringer 5.jpg
Antilope cervicapra 50000[65] NT[65] Sabit[65] Black Buck.jpg
Capra pyrenaica 50000[66] LC[66] artış[66] Capra pyrenaica.jpg
Saiga tatarica 50000[67] CR[67] azalış[67] Mongolia Saiga tatarica.jpg
Neotragus pygmaeus 62000[68] LC[68] azalış[68] Royal antelope.jpg
Oryx beisa 67000[69] NT[69] azalış[69] Oryx beisa 1.jpg
Redunca arundinum 73000[70] LC[70] Sabit[70] Common Reedbuck (Redunca arundinum), Kruger National Park.jpg
Hippotragus niger 75000[71] LC[71] Sabit[71] Sable bull.jpg
Hippotragus equinus 76000[72] LC[72] azalış[72] Roan Antelope, Kafue National Park, Zambia, Nov 2011.jpg
Oreamnos americanus 80000119000[73] LC[73] Sabit[73] Mountain Goat USFWS.jpg
Litocranius walleri 95000[74] NT[74] azalış[74] Male and female Gerenuk.jpg
Raphicerus sharpei 95000[75] LC[75] Sabit[75] Sharpe's Grysbok.jpg
Capricornis crispus 100000[76] LC[76] artış[76] Lightmatter japanese serows.jpg
Cephalophus niger 100000[77] LC[77] azalış[77] Black Duiker.jpg
Redunca redunca 101000[78] LC[78] azalış[78] Bohor Reedbuck, male, Serengeti.jpg
Ovis dalli 111500116500[79] LC[79] Sabit[79] 2005 04 27 1582 Dall Sheep.jpg
Hippopotamus amphibius 115000130000[80] VU[80] Sabit[80] Hippopotamus - 04.jpg
Tragelaphus imberbis 118000[81] NT[81] azalış[81] Lesser Kudu Female.jpg
Gazella subgutturosa 120000140000[82] VU[82] azalış[82] Sir Bani Yas -Sandgasell.JPG
Kobus vardonii 130000[83] NT[83] azalış[83] Kobus vardonii (male).jpg
Ovibos moschatus 135000[84] LC[84] Sabit[84] Ovibos moschatus qtl3.jpg
Tragelaphus oryx 136000[85] LC[85] Sabit[85] Common eland mara.jpg
Cephalophus silvicultor 160000[86] LC[86] azalış[86] Cephalophus sylvicultor sylvicultor2.jpg
Cephalophus rufilatus 170000[87] LC[87] azalış[87] Redflankedduiker.jpg
Tragelaphus spekii 170000[88] LC[88] azalış[88] Tragelaphus spekei Weibchen.jpg
Cephalophus weynsi 188000[89] LC[89] azalış[89]
Kobus ellipsiprymnus 200000[90] LC[90] azalış[90] Water buck at an english wildlifepark arp.jpg
Kobus leche 212000[91] LC[91] Sabit[91] Lechwe antelopes Berlin.jpg
Neotragus batesi 219000[92] LC[92] Sabit[92] Neotragus batesi Goodchild.jpg
Hyemoschus aquaticus 278000[93] LC[93] azalış[93] Em - Hyemoschus aquaticus.jpg
Cephalophus leucogaster 287000[94] LC[94] azalış[94]
Cephalophus nigrifrons 300000[95] LC[95] azalış[95] Cephalophe a front noir.jpg
Vicugna vicugna 347273[96] LC[96] artış[96] Vikunja-IMG 7052.JPG
Nanger granti 350000[97] LC[97] azalış[97] Ngorongoro Grant-Gazelle.jpg
Alcelaphus buselaphus 362000[98] LC[98] azalış[98] Kongoni.jpg
Nesotragus moschatus 365000[99] LC[99] Sabit[99] Suni 1.jpg
Oryx gazella 373000[100] LC[100] Sabit[100] Spiessbock-Etosha-01.jpg
Cephalophus callipygus 382000[101] LC[101] azalış[101] Peters Duiker (Cephalophus callipygus) from behind, Campo Maan National Park.jpg
Procapra gutturosa 400000[102] LC[102] Unknown[102] Procapra gutturosa - Bertuch.jpg
Tragelaphus strepsiceros 482000[103] LC[103] Sabit[103] Greater kudu face.jpg
Madoqua saltiana 485600[104] LC[104] Sabit[104] Рыжебрюхий дикдик 1.jpg
Madoqua guentheri 511000[105] LC[105] Sabit[105] Guenther's Dik-Dik.jpg
Bison bison 530000[106] NT[106] Sabit[106] American bison k5680-1.jpg
Lama guanicoe 535750589750[107] LC[107] Sabit[107] Guanako TDP.jpg
Eudorcas thomsonii 550000[108] NT[108] azalış[108] Serengeti Thomson-Gazelle1.jpg
Raphicerus campestris 600000[109] LC[40] Sabit[109] 2012-Steenbok-female.jpg
Antilocapra americana 700000[110] LC[110] Sabit[110] Pronghorn-855.jpg
Cephalophus dorsalis 725000[111] LC[111] azalış[111] Cephalophus dorsalis.JPG
Ourebia ourebi 750000[112] LC[112] azalış[112] Ourebia ourebi cropped.jpg
Syncerus caffer 890000[113] LC[113] azalış[113] Serengeti Bueffel1.jpg
Madoqua kirkii 971000[114] LC[114] Sabit[114] Damara-dik-dik.jpg
Capreolus pygargus 1000000[115] NT[115] azalış[115] Paozikun530.jpg
Tragelaphus scriptus 1340000[116] LC[116] Sabit[116] Bushbuck1.jpg
Alces alces 1500000[117] LC[117] artış[117] Elgportraet han (Alces alces).jpg
Connochaetes taurinus 1550000[118] LC[118] Sabit[118] Blue Wildebeest, Ngorongoro.jpg
Sylvicapra grimmia 1660000[119] LC[119] Sabit[119] Common duiker kenya.jpg
Aepyceros melampus 2000000[120] LC[120] Sabit[120] Impala mutualim with birds wide.jpg
Antidorcas marsupialis 20000002500000[121] LC[121] artış[121] Saut de gazelle Springbok.jpg
Philantomba maxwellii 2137000[122] LC[122] azalış[122] Stavenn Cephalophus maxwellii.jpg
Philantomba monticola 7000000[123] LC[123] Sabit[123] Blauducker.jpg
Odocoileus virginianus 11500000[124] LC[124] Sabit[124] White-tailed deer.jpg
Bubalus bubalis 172000000[125] LC, Evcil Murrah buffalo.JPG
Capra aegagrus hircus 850000000[126] Evcil Domestic goat kid in capeweed.jpg
Bos primigenius taurus 1500000000[127] Evcil Braunvieh.jpg
Sus scrofa domesticus 1000000000[128] Evcil Sow with piglet.jpg
Ovis aries 1000000000[128] Evcil Ovis orientalis aries 'Skudde' (aka).jpg

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  2. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  3. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  4. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  5. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  6. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  7. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  8. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  9. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  10. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  11. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  12. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  13. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  14. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  15. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  16. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  17. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  18. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  19. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  20. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  21. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  22. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  23. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  24. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  25. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  26. ^ Choudhury, A. (2010). The vanishing herds : the wild water buffalo. Gibbon Books, Rhino Foundation, CEPF & COA, Taiwan, Guwahati, India.
  27. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  28. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  29. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  30. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  31. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  32. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  33. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  34. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  35. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  36. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  37. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  38. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  39. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  40. ^ a b c d Şablon:Cite iucn
  41. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  42. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  43. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  44. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  45. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  46. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  47. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  48. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  49. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  50. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  51. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  52. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  53. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  54. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  55. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  56. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  57. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  58. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  59. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  60. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  61. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  62. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  63. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  64. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  65. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  66. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  67. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  68. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  69. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  70. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  71. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  72. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  73. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  74. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  75. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  76. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  77. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  78. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  79. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  80. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  81. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  82. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  83. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  84. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  85. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  86. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  87. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  88. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  89. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  90. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  91. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  92. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  93. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  94. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  95. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  96. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  97. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  98. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  99. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  100. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  101. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  102. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  103. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  104. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  105. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  106. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  107. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  108. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  109. ^ a b Şablon:Cite iucn
  110. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  111. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  112. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  113. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  114. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  115. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  116. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  117. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  118. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  119. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  120. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  121. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  122. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  123. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  124. ^ a b c Şablon:Cite iucn
  125. ^ Borghese, A. (2011). Situation and Perspectives of Buffalo in the World, Europe and Macedonia 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Macedonian Journal of Animal Science 1 (2): 281–296.
  126. ^ http://www.lohmann-information.com/content/l_i_45_artikel17.pdf
  127. ^ http://www.statista.com/statistics/263979/global-cattle-population-since-1990/
  128. ^ a b http://www.hobbyfarms.com/farm-industry-news/2011/11/22/2011-livestock-population-trends.aspx