Pilar Pellicer

Meksikalı aktris

Pilar Pellicer (doğum adı: Pilar Pellicer López de Llergo ; 2 Şubat 1938, Villahermosa, Meksika - 16 Mayıs 2020, Meksiko Şehri, Meksika), Meksikalı aktris. 17. Ariel Ödülleri'nde La Choca adlı yapımdaki oyunculuğu ile "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Ariel Ödülü sahibi olmuştur.

Pilar Pellicer
Pilar Pellicer Day of the Evil Gun trailer (1968).jpg
Doğum Pilar Pellicer López de Llergo
02 Şubat 1938(1938-02-02)
Villahermosa, Meksika
Ölüm 16 Mayıs 2020 (82 yaşında)
Meksiko Şehri, Meksika
Ölüm sebebi KOVİD-19
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1959-2020
Boy 4 fit 6 inç (1,37 m) (approximate) 1,65 m (5 ft 5 in)
Kilo 130 pound (59 kg) (approximate)
Evlilik James Metcalf (boşanma)
Çocuk(lar) Ariane Metcalf Pellicer
2 erkek
Akraba(lar) César Pellicer Sánchez
Pilar López de Llergo
Pina Pellicer (kız kardeşi) (öldü)
Ana Pellicer (kız kardeşi)
6 kardeş daha
Carlos Pellicer (amca) (öldü)
Ödüller "En İyi Kadın Oyuncu" Ariel Ödülü

YaşamıDüzenle

Hukukçu César Pellicer Sánchez ile Tabasco'lu Pilar López de Llergo'nun kızı olarak 2 Şubat 1938'de Villahermosa, Meksika'da doğdu. 18 yaşında Çağdaş Dans Akademisi'ne giderek Seki Sano'dan eğitim aldı. Daha sonra Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'nde felsefe okumak için dansı bıraktı. Ayrıca Bellas Sanat ve Edebiyat Enstitüsü'ne gitti. Oyunculuğa 1955 yapımı "El Vendedor de Muñecas" adlı film ile adım attı.

ÖlümüDüzenle

Pellicier 16 Mayıs 2020'de Meksiko Şehri, Meksika'daki 2019-20 koronavirüs salgını esnasında 82 yaşında COVID-19 nedeniyle öldü.[1]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • El vendedor de muñecas (1955)
  • The Life of Agustín Lara (1959) - Admiradora joven
  • Nazarín (1959) - Lucía (uncredited)
  • Escuela de verano (1959) - Magdalena Dávila
  • La Fièvre Monte à El Pao (1959) - Pilar Cárdenas (uncredited)
  • Quinceañera (1960) - Olivia
  • El gángster (1965) - (uncredited)
  • Tajimara (1965) - Cecilia
  • Pedro Páramo (1967) - Susana San Juan
  • The Bandits (1967) - (uncredited)
  • Day of the Evil Gun (1968) - Lydia Yearby
  • Las visitaciones del diablo (1968) - Paloma
  • Los amigos (1968)
  • Santa (1969)
  • La trinchera (1969)
  • ¿Porque nací mujer? (1970) - Josefa
  • El mundo del los muertos (1970) - Doña Damiana Velazquez / Alicia
  • Santo y Blue Demon: El mundo de (1970)
  • Siempre hay una primera vez (1971) - (segment "Isabel")
  • Una mujer honesta (1972)
  • Los perturbados (1972) - (segment "La Búsqueda)
  • Manuel Saldivar, el texano (1972)
  • El Festín de la Loba (1972) - Gloria
  • La Choca (1974) - La Choca
  • Las Poquianchis (1976) - Santa
  • Balún Canán (1977) - Matilde
  • El mexicano (1977)
  • Los amantes frios (1978) - Jacinta (segment "El difunto al pozo y la viuda al gozo")
  • Las del talon (1978)
  • Tres Mujeres en la Hoguera (1979) - Mané
  • Cadena perpetua (1979) - Mujer de Pantoja
  • Las golfas del talón (1979)
  • Rigo es amor (1980) - La Tulipana
  • Con la muerte en ancas (1980) - Madre de Casey
  • Zorro, the Gay Blade (1981) - Don Francisco's Wife
  • Las Siete Cucas (1981)
  • Showdown at Eagle Gap (1982) - Señora Romero
  • Dulce espiritu (1986)
  • Amor a la vuelta de la esquina (1986)
  • Un asesino anda suelto (1991)
  • Marea suave (1992)
  • Playa azul (1992) - Señora
  • El ocaso del cazador (2017) - (final filmi)

TVDüzenle

  • El Camino Secreto (1986-1987) - Yolanda
  • Muchachitas (1991) - Martha Sánchez-Zúñiga de Cantú
  • Huracán (1997-1998) - Ada Vargas Lugo
  • Primer amor... a mil por hora (2000-2001) - La Chonta
  • Sin pecado concebido (2001) - Loló de la Barcena
  • La Madrastra (2005) - Sonia
  • Mujeres asesinas(2010, Bölüm: "Las Cotuchas, empresarias") - Amparo Quezada
  • Triunfo del Amor (2010-2011) - Eva Grez
  • Como dice el dicho (2012-2013) - Dalia / Gertrudis
  • The Stray Cat (2014) - Doña Rita Olea Pérez

Ayrıca bakınızDüzenle

  • Agrasánchez Jr., Rogelio (2001). Bellezas del cine mexicano/Beauties of Mexican Cinema. Archivo Fílmico Agrasánchez. ISBN 968-5077-11-8. 

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Murió de coronavirus la actriz Pilar Pellicer a los 82 años". Clarín. 17 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle