Pierre Barouh

Pierre Barouh (19 Şubat 1934; Paris ; ö.28 Aralık 2016, Paris) ,Fransız oyuncu, şarkıcı ve bestecidir. Paris'te 19 Şubat 1934'te doğmuştur. Oyuncu ve besteci kimliğiyle eserler icra etmiş şarkıcılıkta yapmıştır.[1]

Pierre Barouh
Pierre Barouh (cropped).jpg
Doğum 19 Şubat 1934
Ölüm 28 Aralık 2016 (82 yaşında)
Paris
Ölüm sebebi kanser
Meslek Şarkıcı, besteci ve oyuncu.

Barouh 1972 yapımı rol aldığı Saravah adlı filmle tanındı 2010 yılında kariyerini noktalayan kadar 20'nin üzerinde eserde[2] yer alan oyuncu ve besteci Barouh doğum yeri Paris'te 28 Aralık 2016'da ölmüştür.

Filmografi (seçme)Düzenle

OyuncuDüzenle

  • Arrêtez les tambours (1961)
  • D'où viens-tu... Johnny? (1963)
  • Le Gendarme de Saint-Tropez (1964)
  • Une Fille et des fusils (1965)
  • Un Homme et une femme (1966)
  • Vivre pour vivre (1967)
  • Il y a des jours... et des lunes (1990)
  • Le courage d'aimer (2005)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Cowie, Peter; Elley, Derek (1977), World filmography, 1967, Fairleigh Dickinson Univ Press, s. 139, ISBN 978-0-498-01565-6 
  2. ^ http://www.jechantemagazine.com/Dossier_Pierre_Barouh/Barouh_Biographie.html