Philly Joe Jones

Joseph Rudolph "Philly Joe" Jones (d. 15 Temmuz 1923 -ö. 30 Ağustos 1985) ,"Harika Philly" takma adıyla bilinen Miles Davis Quintet (grup)'nun davulcusu olarak bilinen, Philadelphia doğumlu Amerikalı caz bateristi ve müzisyenidir. Müzisyen Philly Joe Jones müzikal kariyerinde: Miles Davis, Bill Evans ve besteci Tadd Dameron ile beraber çalışmalar yaptı. 30 Ağustos 1985'te 62 yaşında öldü.

Philly Joe Jones
Doğum adı Joseph Rudolph Jones
Doğum 25 Temmuz 1923(1923-07-25)
Philadelphia, Pensilvanya ABD
Ölüm 30 Ağustos 1985 (62 yaşında)
Philadelphia, Pensilvanya ABD
Tarzlar Caz
Meslekler Baterist
Çalgılar Bateri
İlişkili hareketler Miles Davis, Bill Evans ve Tadd Dameron

DiskografiDüzenle

  • The Joe Jones Special - 1957 - Jazztone
  • Blues for Dracula - 1958 - Riverside
  • Drums Around the World: Philly Joe Jones Big Band Sounds - 1959 - Riverside
  • Showcase - 1959 - Riverside
  • Philly Joe's Beat - 1960 - Atlantic
  • Together! - 1964
  • Mo' Joe - 1968 - Black Lion
  • My Fire - 1968 - Prestige
  • Mean What You Say - 1977 - Sonet
  • Philly Mignon - 1977 - Galaxy
  • Drum Songs - 1978 - Galaxy
  • Advance! - 1979 - Galaxy
  • Octet - 1981 - Marge
  • To Tadd with Love - 1982 - Uptown

Dış bağlantılarDüzenle