Philip Michael Thomas

Amerikalı oyuncu

Philip Michael Thomas (d. 26 Mayıs 1949; Columbus, Ohio) Amerikalı eski aktör ve müzisyen.

Philip Michael Thomas
Philip Michael Thomas (1985)
Doğum26 Mayıs 1949 (75 yaşında)
Columbus, Ohio, ABD
EvlilikKassandra Thomas (1986–1998)
Çocuk(lar)11

Hayatı değiştir

Philip Michael Thomas, 26 Mayıs 1949 yılında Columbus, Ohio'da Afrikalı, Alman, İrlandalı ve Kızılderili kökenli bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi ve San Bernardino, Kaliforniya'da büyüdü.[1][2] 1967 yılında liseden mezun oldu. 1984 yılında Miami Vice dizisinde Don Johnson ile başrolü paylaşarak Ricardo Tubbs karakterini canlandırdı. 1986 yılında Kassandra Thomas ile evlendi.[3] 1997 yılında Nash Bridges dizisinde ikinci kez Don Johnson ile bir araya gelerek Cedrick Hawks karakterini canlandırdı. 2002 yılında GTA: Vice City oyununda Lance Vance karakterini seslendirdi.

Filmografi değiştir

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1972 Come Back, Charleston Blue Minister
1972 Stigma Calvin Crosse
1973 Book of Numbers Dave Green
1975 Mr. Ricco Purvis Mapes
1975 Black Fist Fletch & Boom Boom
1975 Coonskin Randy / Brother Rabbit
1976 Sparkle Stix
1976 El hombre de los hongos Gaspar / Adopted boy
1978 Death Drug Jesse
1979 The Dark Corn Rows
1982 Hey Good Lookin' Boogaloo Jones / Chaplin Seslendirme
1982 Stigma
1989 The Wizard of Speed and Time Mickey Polanko
1993 Miami Shakedown Frank Ferguson
1994 River of Stone
2003 Fate Ciprian Raines
2009 Poet, Soldier West Kısa film
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1973 Griff Eddie Marshall
1973–1974 Toma Bad Sam / Sam Hooper
1974 Good Times Eddie Conroy
1974 Police Woman Sonny
1975 Caribe Prince John
1976 Movin' On Banjo
1976 Medical Center Sam Karter
1976 Sirota's Court J.V.
1977 Insight Luther
1977 Roosevelt and Truman Truman
1978 The New Adventures of Wonder Woman Furst
1978 Starsky & Hutch Kingston St. Jacques
1978 The Beasts Are on the Streets Eddie Morgan Televizyon filmi
1978 Lawman Without a Gun Rufus Cartwright Televizyon filmi
1979 Roots: The Next Generations Eddie Franklin
1979 Valentine Bean Televizyon filmi
1981 Strike Force Wesley
1982 Trapper John, M.D. Floyd Walsh
1984–1989 Miami Vice Ricardo Tubbs
1986 A Fight for Jenny David Caldwell Televizyon filmi
1989 False Witness Bobby Marsh Televizyon filmi
1990 Superboy Brimstone
1990 Zorro Jack Holten
1990 A Little Piece of Sunshine Tomson Televizyon filmi
1991 Perry Mason: The Case of the Ruthless Reporter Chuck Gilmore Televizyon filmi
1991–1992 Detective Extralarge Jean Philippe Dumas
1992 Swamp Thing Barry Scott
1994 Fortune Hunter Gary Colt
1997 Noi siamo angeli Joe / Father Zaccaria
1997–2001 Nash Bridges Cedrick Hawks
Video Oyunları
Yıl Yapım Rol Notlar
1997 We Are Angels Father Zaccaria
2002 Grand Theft Auto: Vice City Lance Vance
2006 Grand Theft Auto: Vice City Stories Lance Vance
2021 Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Lance Vance

Ödülleri değiştir

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım Notlar
Adaylık 1986 Altın Küre Ödülleri Best Performance in a Television Series – Drama Miami Vice
Adaylık 2006 TV Land Ödülleri Coolest Crime Fighting Team Miami Vice Don Johnson ile

Kaynakça değiştir

  1. ^ Randolph, Laura (April 1988). "The Philip Michael Thomas even his 'Miami Vice' Fans Don't Know". Ebony. Johnson Publishing Co. 24 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2016. 
  2. ^ Porter, Charlotte (6 Temmuz 1985). "PHILIP MICHAEL THOMAS : MULTIDIMENSIONAL MAN OF TV'S 'MIAMI VICE'". Los Angeles Times. 29 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2016. 
  3. ^ Marr, Madeleine (16 Eylül 2016). "Singer Imaj has ties to 'Miami Vice' — her dad was Tubbs". Miami Herald. 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2016. 

Dış Bağlantılar değiştir