Peter Haber

İsveçli oyuncu

Peter Haber (d. 12 Aralık 1952; Stockholm, İsveç), Tanınmış İsveçli oyuncu.[1][2]

Peter Haber
Doğum Peter Alexander Haber
12 Aralık 1952
Stockholm, İsveç
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1987 - günümüz

KariyeriDüzenle

Oyunculuğpa 1987'de başlayan Haber 1997'den itibaren gösterime giren Hollanda yapımı polisiye dizi "Beck" 'teki özel dedektif Martin Beck rolüyle tanınmıştır. Ayrıca 2009 yapımı sinema filmi Ejderha Dövemli Kız 'da canlandırdığı Martin Vanger karakteriyle bilinir.[3]

Filmografi (seçme)Düzenle

  • 1990 - Fiendens fiende
  • 1991 - Sunes jul (TV)
  • 1992 - Jönssonligan och den svarta diamanten
  • 1993 - Sunes sommar
  • 1994 - Jönssonligans största kupp
  • 1995 - Vita lögner (TV)
  • 1997 - devam - Beck (TV)
  • 1999 - Tomten är far till alla barnen
  • 1999 - Vägen ut
  • 2009 - Ejderha Dövmeli Kız

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Peter Haber". Nationalencyklopedin. Erişim tarihi: 25 Ocak 2010. 
  2. ^ "Sunes sommar (1993)". Swedish Film Institute. 6 Nisan 2014. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2019. 
  3. ^ "Svensk filmdatabas - Lena T. Hansson". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle