Ana menüyü aç

Penny Johnson Jerald

Penny Johnson Jerald Paleyfest 2012.jpg

Penny Johnson Jerald (bilinen adıyla : Penny Johnson ; d. 14 Mart 1961), Amerikalı siyahi aktris.

Kendisi The Julliard Okulu'nda oyunculuk eğitimi aldı.

Penny Johnson eski Amerikalı dış işleri bakanı Condoleezza Rice karakterini canlandırdığı 2003 yapımı Tv filmi DC 9/11: Time of Crisis ve 2006 yapımı The Path to 9/11 adlı yapımlarla bilinir.

FilmografiDüzenle

Sinema
  • 1984 - Swing Shift
  • 1985 - The Hills Have Eyes Part II
  • 1991 - Goin' to Chicago
  • 1993 - What's Love Got to Do with It
  • 1994 - Automatic
  • 1994 - Molly & Gina
  • 1994 - Fear of a Black Hat
  • 1997 - Absolute Power
  • 2005 - Rent]]
Televizyon
  • 1984 - T.J. Hooker (1 bölüm)
  • 1984 - Hill Street Blues (1 bölüm)
  • 1984 a 1986 - The Paper Chase (7 bölüm)
  • 1985 - Simon & Simon (1 bölüm)
  • 1985 - The Jeffersons (1 bölüm)
  • 1986 - General Hospital (nº desconhecido de episódios)
  • 1988 - The Cosby Show (1 bölüm)
  • 1989 - Simon & Simon (1 bölüm)
  • 1989 - Tour of Duty (1 bölüm)
  • 1989 - Homeroom
  • 1990 - Freddy's Nightmares (1 bölüm)
  • 1990 - Coach (1 bölüm)
  • 1990 - Parker Lewis Can't Lose (1 bölüm)
  • 1992'den 1998'e - The Larry Sanders Show (70 bölüm)
  • 1994 - Star Trek: The Next Generation (1 bölüm)
  • 1996 - Grace Under Fire (2 bölüm)
  • 1997 - Cosby (1 bölüm)
  • 1997 - The Gregory Hines Show (1 bölüm)
  • 1998'den 1999'a - ER (9 bölüm)
  • 2000 - Family Law (2 bölüm)
  • 2001 - The X-Files (1 bölüm)
  • 2001 - The Practice (1 bölüm)
  • 2001 - Citizen Baines (1 bölüm)
  • 2001'den 2004'e - The 24 (45 bölüm)
  • 2002 - Touched by an Angel (1 bölüm)
  • 2003 - Hollywood Squares (1 bölüm)
  • 2003 - Pure 24 (2 bölüm)
  • 2003 - The View (1 bölüm)
  • 2003 - Frasier (1 bölüm)
  • 2003 - Pyramid (1 bölüm)
  • 2004 - 24Inside (1 bölüm)
  • 2005'ten 2006'a - Eve (4 bölüm)
  • 2007 - The 4400 (3 bölüm)
  • 2007'de 2008'e - October Road (11 bölüm)
  • 2011'den bugünü - Castle (23 bölüm)

Dış bağlantılarDüzenle