Pekka Airaksinen

Pekka Airaksinen (d. 21 Ağustos 1945 –ö. 6 Mayıs 2019), Fin elektronik, caz müzisyeni ve besteci.

Pekka Airaksinen, Eylül 2009'da

KariyeriDüzenle

Müziğe 1960'lı yıllarda "Sperm" müzik grubuyla adım attı. Sperm, serbest caz, psychedelic pop, performans sanatları ve avangard müziği harmanladı. Grubun 1970'lerin başında dağılmasından sonra müzisyen, Budizme döndü ve müzik yapmayı bıraktı. 1980'lerin ortalarında "Buddhas of Golden Light" adlı albümü ile müziğe geri döndü. 1990'larda, Airaksinen "Dharmakustannus" adlı müzik oluşumunu kurdu.

ÖlümüDüzenle

Fin müzisyen ve besteci Pekka Airaksinen 21 Ağustos 1945'te Helsinki'de doğmuş ve 6 Mayıs 2019'da 73 yaşında ölmüştür.[1]

DiskografiDüzenle

  • One Point Music (1972)
  • Buddhas of Golden Light (1984)
  • Inner Galaxies (1996)
  • Madam I'm Adam (2003)
  • Mahagood (2007)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Fräntilä, Jarkko (6 Mayıs 2019). "Elektronisen musiikin säveltäjä ja muusikko Pekka Airaksinen on kuollut". Rumba.fi (Fince). 9 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle