Pauline Lafont

Pauline Lafont (d. 6 Nisan 1963; Nimes, Fransa –ö. 11 Ağustos 1988; Lozère) ,Fransız oyuncu. Annesi ünlü Fransız oyuncu Bernadette Lafont ve babası ise Macar heykeltıraş Diourka Medveczky'dir.

Pauline Lafont
Doğum Pauline Aïda Simone Medveczky
06 Nisan 1963(1963-04-06)
Nîmes, Fransa
Ölüm 11 Ağustos 1988 (25 yaşında)
Barre-des-Cévennes, Lozère, Fransa
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1975, 1982-1988

Oyunculuğa henüz erken yaşta 1975'te adım atmış; rol aldığı 1987 yapımı Lilas karakterini canlandırdığı film L'été en pente douce ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

11 Ağustos 1988'da Lozère'de katıldığı sportif yürüyüş etkinliği sırasında uçurumdan düşerek henüz 25 yaşındayken ölmüştür. Mezarı ailesine ait özel bir mezarlıkta bulunmaktadır.

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1975 : Vincent mis l'âne dans un pré
  • 1983 : Vive les femmes !
  • 1983 : Papy fait de la résistance
  • 1984 : Balade sanglante
  • 1984 : L'amour braque
  • 1984 : Un printemps sous la neige / The Bad Boy
  • 1985 : Le Pactole
  • 1985 : Poulet au vinaigre
  • 1986 : La Galette du roi
  • 1986 : Je hais les acteurs
  • 1987 : Sale destin
  • 1987 : Sale temps
  • 1987 : L'été en pente douce
  • 1987 : Soigne ta droite
  • 1988 : Deux minutes de soleil en plus

TelevizyonDüzenle

  • 1982 : Merci Bernard
  • 1984 : Dernier banco TV filmi
  • 1984 : Un chien écrasé TV filmi
  • 1986 : Le petit docteur
  • 1988 : Coup de pouce / Sueurs froides

Dış bağlantılarDüzenle