Ana menüyü aç

Paula Seling (d. 25 Aralık 1978, Baia Mare), Rumen şarkıcı. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Romanya'yı Ovidiu Cernăuțeanu ile birlikte "Playing With Fire" adlı şarkıyla temsil etmiş ve yarışmayı üçüncülükle bitirmiştir.[1] 2014 Eurovision Şarkı Yarışması bir kez daha ulusal elemelere birlikte katıldılar ve kazandılar. 8 Mayısta yapılan ikinci yarı finalde yarışan Romanya, 125 puan alarak ikinci oldu ve finalde yarışmaya hak kazandı. 10 Mayıstaki büyük finalde ise 72 puan ile 12. oldu.[2][3]

Paula Seling
Genel bilgiler
Doğum 25 Aralık 1978 (1978-12-25) (40 yaşında)
Baia Mare, Romanya SC
Köken Romanya
Tarzlar Pop, Latino, R&B, soul
Meslekler Şarkıcı
Çalgılar Vokal piyano
Etkin yıllar 1998-günümüz
Müzik şirketi Unicorn Records, Roton, CatMusic Production
İlişkili hareketler Ovidiu Cernăuțeanu
Resmî site www.paulaseling.com

DiskografiDüzenle

  • Only love (1998)
  • Stiu ca exist (1998)
  • Colinde si Cantece sfinte (1998)
  • De dragoste (1999)
  • Ma voi intoarce (2001)
  • Stii ce inseamna (2001)
  • Prima selectie (2001)
  • Album de craciun (2002)
  • ...fara sfarsit (2003)
  • De Sarbatori (2006)
  • Believe (2009)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Romania 2010" (İngilizce). eurovision.tv. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2013. 
  2. ^ "Eurovision 2014: Clasamentul final şi punctajele din semifinale. Cum au votat cele 37 de ţări participante" (Rumence). adevarul.ro. 11 Mayıs 2014. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2014. 
  3. ^ "Paula Seling & OVI - Miracle (Romania 2014)" (İngilizce). Eurovision.tv. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle