Ana menüyü aç

Virginia Patterson Hensley (8 Eylül 1932 - 5 Mart 1963), Patsy Cline takma adıyla bilinen Amerikalı country müzik şarkıcısı. 1960'ların bilinen başarılı pop müzik sanatçılarından olan Patsy Cline yapımcısı Randy Hughes ile özel uçakla yolculuğu sırasında uçak kazasında 30 yaşında hayatını kaybetti. 20. yüzyılın en etkili, başarılı ve beğenilen vokallerinden biriydi.

Patsy Cline
Patsy Cline (Mart 1957)
Genel bilgiler
Doğum adı Virginia Patterson Hensley
Doğum 8 Eylül 1932
Winchester, Virginia, ABD
Ölüm 5 Mart 1963 (30 yaşında)
Camden, Tennessee, ABD
Tarzlar Nashville sound, country, klasik pop, rockabilly, honky-tonk, country pop, swing, gospel
Meslekler Şarkıcı-şarkı yazarı
Çalgılar Vokal, piyano
Etkin yılları 1947-1963
Müzik şirketi Four Star, Decca

İçindekiler

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • 1957: Patsy Cline
  • 1961: Patsy Cline Showcase
  • 1962: Sentimentally Yours

Ölümünden sonra yayınlanan albümleriDüzenle

  • 1963: The Patsy Cline Story, Decca Records compilation
  • 1964: A Portrait of Patsy Cline
  • 1964: That's How a Heartache Begins
  • 1980: Always

Dış bağlantılarDüzenle

  Wikimedia Commons'ta Patsy Cline ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.