Patrick Bokanowski

Fransız film yapımcısı

Patrick Bokanowski (d. 23 Haziran 1943 Cezayir, Fransız Cezayiri) deneysel film ve animasyon filmi yapımcısı.

Patrick Bokanowski
Patrick D 9574.jpg
Doğum 23 Haziran Haziran 1943 (1943-06-23) (77 yaşında)
Cezayir, Fransız Cezayiri
İkamet Paris, Fransa
Milliyet Fransız
Meslek Film yapımcısı
Etkin yıllar 1962-günümüz
Tanınma nedeni Deneysel film yapımcısı olması
Önemli eser(ler) The Angel (1982)
Evlilik Michèle Bokanowski

FilmografiDüzenle

  • 1972: La Femme qui se poudre, 16 mm, Siyah-beyaz, 15 dakika.
  • 1974: Déjeuner du matin, 16 mm, Renkli, 11 dakika 30 saniye.
  • 1982: L'Ange, 35 mm, Renkli, 64 dakika and 5 saniye.
  • 1984: La Part du hasard, 16 mm, Renkli, 52 dakika.
  • 1992: La Plage, 16 mm, Renkli, 12 dakika 45 saniye.
  • 1993: Au bord du lac, 16 mm, Renkli, 5 dakika 30 saniye.
  • 1998: Flammes, 35 mm, Renkli, 3 dakika 40 saniye.
  • 2002: Le Canard à l'orange, 16 mm, Renkli, 8 dakika.
  • 2002: Eclats d'Orphée, 16 mm, Renkli, 4 dakika 35 saniye.
  • 2003: Le Rêve éveillé, Video, Renkli, 41 dakika.
  • 2008: Battements solaires, 35 mm, Renkli, 17 dakika 45 saniye.
  • 2014: Un Rêve, 35 mm, Renkli, 30 dakika 55 saniye.
  • 2016: Un Rêve Solaire, 35 mm, Renkli, 63 dakika.[1]
  • 2018: L’envol, Renkli, 8 dakika.[2]
  • 2018: L’indomptable, Renkli, 4 dakika.[2]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Un Rêve Solaire". Festival du nouveau cinéma (English: 2016 Edition). 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2016. 
  2. ^ a b "Spotlight on Patrick Bokanowski: new work, DCPs, and Blu Rays". Canyon Cinema. 2 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle