Patricia Wettig

Patricia Wettig (d. 4 Kasım 1951, ABD), Emmy ve Altın Küre Ödülü sahibi Amerikalı oyuncu ve oyun yazarı.

Patricia Wettig
Patricia Wettig.jpg
Doğum 4 Aralık 1951 (1951-12-04) (68 yaşında)
Cincinnati, Ohio, ABD
Evlilik Ken Olin (1982-devam)

Türkiye'de Prison Break dizisinde Başkan Yardımcısı Caroline Reynolds rolüyle tanınmaktadır.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl İsim Rol Notlar
1982 Parole TV filmi
1984 Remington Steele Barbara Frick 1 bölüm "Blood Is Thicker Than Steele"
1985 Hill Street Blues Mrs. Florio 1 bölüm "The Life and Time of Dominic Florio Jr."
1986 Stingray Annie Murray 1 bölüm "Below the Line"
1986-87 St. Elsewhere Joanne 6 bölüm
1987 L.A. Law Carolyn Glasband 1 bölüm "Beef Jerky"
1987-1991 Thirtysomething Nancy Krieger Weston Emmy Ödülü
1988 Police Story: Cop Killer Dede Mandell TV filmi
1991 Silent Motive Laura Bardell TV filmi
1992 Taking Back My Life: The Nancy Ziegenmeyer Story Nancy Ziegenmeyer TV filmi
1994 Parallel Lives Rebecca Ferguson Stone TV filmi
1995 The Langoliers Laurel Stevenson Miniseri
Nothing But the Truth Jill Ross TV filmi
Kansas Virginia 'Giny' Mae Farley TV filmi
Courthouse Judge Justine Parkes Başrol, 13 bölüm
1997 Frasier Stephanie 1 bölüm "To Kill a Talking Bird"
1998-1999 L.A. Doctors Eleanor Riggs-Cattan 8 bölüm
2002 Breaking News Alison Dunne 5 bölüm
Boomtown Nora Jean Flannery 1 bölüm "Reelin' in the Years"
2002-2004 Alias Dr. Judy Barnett 12 bölüm
2005 Lackawanna Blues Laura's Mother TV filmi
2005-2007 Prison Break Başkan yardımcısı Caroline Reynolds 18 film
2006-günümüz Brothers & Sisters Holly Harper]
Film
Yıl Film Rol Notlar
1991 Guilty by Suspicion Dorothy Nolan
City Slickers Barbara Robbins
1993 Me and Veronica Veronica
1994 City Slickers II: The Legend of Curly's Gold Barbara Robbins
1997 Bongwater Anne Straight-to-DVD
1998 Dancer, Texas Pop. 81 Mrs. Lusk
Nightmare in Big Sky Country Yargıç

Dış bağlantılarDüzenle