PMMP, vokalistleri Mira Luoti ve Paula Vesala olan, Helsinki çıkışlı bir müzik grubudur. Grubun bateristi Heikki Kytölä, bas gitaristi Juho Vehmanen ve gitaristi Mikko Virta'dır.

Paulan ja Miran Molemmat Puolet (PMMP)
Genel bilgiler
Başladığı yer Finlandiya, Helsinki
Tarzlar rock, Pop, Punk
Etkin yıllar 2002 - Günümüze
Resmî site www.pmmp.fi
Üyeler Mira Luoti
Paula Vesala,
Heikki Kytölä
Juho Vehmanen
Heikki Kytölä
Mikko Virta

Grup yapımcı, şarkı sözü yazarı olan Jori Sjöroos'ten destek alarak 2003'te ilk single'ı olan "Rusketusraidat" ile tanınmaya başlamıştır. Bu single ile gelen başarı sayesinde Finlandiya'daki en popüler gruplar arasına girmişlerdir. 2003 - 2006 arasında 3 albüm çıkartarak Finlandiya Top10 listelerinde yer almayı başarmışlardır.[1]

Grup üyeleriDüzenle

  • Paula Vesala , 10 Aralık, 1981
  • Mira Luoti, 28 Şubat, 1978
  • Mikko Virta, 22 Mart, 1982
  • Juho Vehmanen, 31 Mart, 1981
  • Heikki Kytölä, 14 Ekim, 1981

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  • Kuulkaas enot! (#6) 2003
  • Kovemmat kädet (#2) 2005
    • Kovemmat kädet (Kumipainos) 2005
  • Leskiäidin tyttäret (#1) 2006
  • Puuhevonen (#3) 2007
  • Veden varaan (#1) 2009

SinglelarDüzenle

  • Rusketusraidat (#1) 2003
  • Niina (promo only) 2003
  • Joutsenet (#8) 2003
  • Päiväkoti (#13) 2005
  • Oo siellä jossain mun (promo only) 2005
  • Matkalaulu 2005
  • Pikkuveli 2005
  • Henkilökohtaisesti 2006
  • Tässä elämä on 2006
  • Kiitos2006
  • Joku raja (#1) 2007
  • Viimeinen valitusvirsi 2009
  • Lautturi 2009
  • Pariterapiaa 2009
  • Lapsuus loppui 2009

KliplerDüzenle

  • Rusketusraidat 2003
  • Joutsenet 2003
  • Päiväkoti 2005
  • Matkalaulu 2005
  • Pikkuveli 2005
  • Henkilökohtaisesti 2006
  • Tässä elämä on 2006
  • Joku raja 2006
  • Täti Monika 2007
  • Viimeinen valitusvirsi 2009
  • Lautturi 2009

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle