Ozan Akbaba

Türk oyuncu

Ozan Akbaba (d. 9 Haziran 1982, Kars), Türk oyuncudur.[2]

Ozan Akbaba
Doğum9 Haziran 1982 (41 yaşında)
Benliahmet, Kars, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2005-günümüz
Evlilik
Elif Buket Arıkan (e. 2017)
[1]
Çocuk(lar)Ozan Ali Akbaba

Akbaba 1982 yılında Kars'ta dünyaya geldi. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümünden mezun oldu. 2005 yılından itibaren sinema, dizi ve tiyatro oyunlarında rol alan oyuncu, aynı zamanda film müzikleri de yapıyor.[3] Ayrıca, 2014 yılında Sıla'nın Yeni Ay albümünde yer alan "Vaziyetler" isimli şarkının video klibinde oynadı. Oyuncu, 2015-2021 yılları arasında atv'de yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde İlyas Çakırbeyli karakterini canlandırdı.[4]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol
2006 Kırık Kanatlar
2007 Kavak Yelleri
2011 Cennetin Sırları Zafer
2012-2013 Kuzey Güney Sümer Tezkan
2013 Güldür Güldür Şenol
2014 Arka Sokaklar Dr. Veysel
2015 Poyraz Karayel Taner
2015-2021 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz İlyas Çakırbeyli
2022-2023 Kasaba Doktoru Uz. Dr. Hakan Aydıner / Dr. Kemal Demir
2023-2024 Ben Bu Cihana Sığmazam Emiraslan Gardaşov
Sinema
Yıl Yapım Rol
2013 Bir Hikayem Var Hasan
2013 Yarım Kalan Mucize Ruhi Su
2014 Mutlak Adalet Metin
2014 Sürgün İnek Selçuk
2014 Ammar: Cin Tarikatı Kemal
Kadir ve Kardeşleri Ali
2015 Krallar Kulübü
2015 Abluka Ali
2019 Aman Reis Duymasın İlyas Çakırbeyli
2022 Anka Murat
2024 Sadık Ahmet Ali Müminoğlu
İnternet
Yıl Yapım Rol
2021 Kovala Taner
Yakında Çırak

Kısa filmler değiştir

  • Bumerang - 2010
  • Çatallı Katil
  • Heksek
  • Karartma
  • Kötülük
  • Emanet
  • Son Sevişme
  • Hesaplaşma

Tiyatro oyunları değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ Emrah Akçay (2 Temmuz 2017). "Ozan Akbaba evlendi". Milliyet. 23 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2018. 
  2. ^ "Kendimi Bildim Bileli Oyuncuyum". magazinkolik.com. 13 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  3. ^ "Ozan Akbaba Kimdir". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2015. 
  4. ^ "İLYAS TAM BİR DİSİPLİN ADAMI". Milliyet. 10 Kasım 2015. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar değiştir