Ana menüyü aç

Oklahoma City Thunder başantrenörleri listesi

Vikimedya liste maddesi
Oklahoma City Thunder'ın şu an kullandığı salonu Chesapeake Energy Arena
Oklahoma City Thunder'ı şu anda Scott Brooks çalıştırmaktadır.

Oklahoma City Thunder, NBA'de mücadele eden Oklahoma eyaletine bağlı Oklahoma City merkezli profesyonel basketbol takımıdır. NBA'de Kuzeybatı Grubunda ve Batı Konferansı bölümlerinde mücadele etmektedir. Takım, 1967-2008 yıllarında Seattle Supersonics ismiyle mücadele etmişti. Thunder şu anki iç saha karşılaşmalarını Chesapeake Energy Arena'da oynamaktadır.[1] 2008 yılının Ekim ayında, LLC Profesyonel Basketbol Kulübü'nün sahibi Clay Bennett tarafından satın alındı. Takımın şu andaki koçu Scott Brooks, genel menajeri ise Sam Presti'dir.[2] Takım 1967 yılında ilk kez SuperSonics ismiyle kurularak lige girdi. 2007 yılında başkan Bennett'in Key Arena'yı yenilemek istemesi veya şehirde yeniden salon inşa etmesine Seattle yönetimi tarafından izin verilmeyince takım kentten ayrılarak Oklahoma şehrine taşındı.[3] Başkan Bennett, Key Arena ile devam eden 2 yıllık kira anlaşmasını, 45 milyon dolar ödeyerek feshetti.[4][5]

Kulüpte bugüne kadar 16 farklı baş antrenör görev yapmıştır. Kulübün tarihindeki tek şampiyonluğu kazandığı yıl olan 1979'da takımın başında Hall Of Famer seçilen Lenny Wilkens bulunmaktaydı.[6] Wilkens, takımın birçok koç istatistiğinde en başarılı koç konumundadır. Takımın eski koçlarından birisi olan Wilkens, Nate McMillan ve Bob Weiss eskiden Seattle takımı için oyuncu olarak da oynadı.[7][8][9] Şu anki baş antrenör Scott Brooks, bu zamana kadar NBA Yılın Koçu Ödülü'nü kazanan tek Thunder baş antrenörüdür.[10]

AnahtarDüzenle

GC Maç toplamı
W Kazandığı
L Kaybettiği
Kazanma% Kazanma yüzdesi
# Koç numarası
* Koçluk kariyerine Sonics/Thunder'da başlayan
  Basketbol Hall of Fame'a seçilmiş olanlar

KoçlarDüzenle

# İsim Yıllar GC W L Kazanma% GC W L Kazanma% Başarılar Kaynak
Normal sezon Playofflar
70001000000000000001 Al Bianchi 1967–1968 164 53 111 .323 [11]
70002000000000000002 Lenny Wilkens 1969–1971 ( Oyuncu koç) 246 121 125 .492 NBA tarihinin en iyi 10 koçu[12] [6]
70003000000000000003 Tom Nissalke 1972 45 13 32 .289 [13]
70004000000000000004 Bucky Buckwalter 1972 37 13 24 .351 [14]
70005000000000000005 Bill Russell 1973–1976 328 162 166 .494 15 6 9 .400 [15]
70006000000000000006 Bob Hopkins* 1977 22 5 17 .227 [16]
7000700000000000000 Lenny Wilkens 1977–1984 634 357 277 .563 69 37 32 .536 1 NBA şampiyonluğu (1979)
NBA tarihinin en iyi 10 koçu[12]
[6]
70008000000000000007 Bernie Bickerstaff 1985–1989 410 202 208 .493 27 12 15 .444 [17]
70009000000000000008 K. C. Jones 1990–1991 118 59 59 .500 5 2 3 .400 [18]
70011000000000000009 Bob Kloppenburg 1991 4 2 2 .500 [19]
700111000000000000010 George Karl 1991–1997 534 384 150 .719 80 40 40 .500 [20]
700112000000000000011 Paul Westphal 1998–2000 147 76 71 .517 5 2 3 .400 [21]
700113000000000000012 Nate McMillan 2000–2004 395 212 183 .537 16 8 8 .500 [22]
700114000000000000013 Bob Weiss 2005 30 13 17 .433 [23]
700115000000000000014 Bob Hill 2005–2006 134 53 81 .396 [24]
700116000000000000015 P. J. Carlesimo 2007–2008 95 21 74 .221 [25]
700117000000000000016 Scott Brooks* 2008-günümüz 463 293 170 .633 73 39 34 .534 2009 NBA Yılın Koçu[10] [26]

ListeDüzenle

Ana KaynakDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "City Preparing Ford Center For NBA Team". KOCO Oklahoma City (İngilizce). Hearst Television Inc. 3 Temmuz 2008. 12 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2008. 
  2. ^ "Carlesimo fired; Brooks to take over Thunder in interim". ESPN.com. ESPN Internet Ventures. 28 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2008. 
  3. ^ Johns, Greg (2 Kasım 2007). "Bennett says Sonics going to Oklahoma". Seattle Post-Intelligencer (İngilizce). Hearst Seattle Media, LLC. Erişim tarihi: 2 Nisan 2008. 
  4. ^ "SuperSonics, Seattle reach last-minute settlement". ESPN.com (İngilizce). ESPN Internet Ventures. 3 Temmuz 2008. 24 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2008. 
  5. ^ "Sonics, city reach settlement". The Seattle Times. The Seattle Times Company. 2 Temmuz 2008. 22 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2008. 
  6. ^ a b c "Lenny Wilkens Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  7. ^ "Lenny Wilkens Playing Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2008. 
  8. ^ "Nate McMillan Playing Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2008. 
  9. ^ "Bob Weiss Playing Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2008. 
  10. ^ a b "Coach of the Year". NBA.com (İngilizce). Turner Sports Interactive, Inc. 19 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "coachoftheyear" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  11. ^ "Al Bianchi Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  12. ^ a b "Top 10 Coaches in NBA History". NBA.com (İngilizce). National Basketball Association. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2008. 
  13. ^ "Tom Nissalke Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  14. ^ "Bucky Buckwalter Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  15. ^ "Bill Russell Coaching Record". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  16. ^ "Bob Hopkins Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  17. ^ "Bernie Bickerstaff Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  18. ^ "K.C. Jones Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  19. ^ "Bob Kloppenburg Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  20. ^ "George Karl Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  21. ^ "Paul Westphal Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2008. 
  22. ^ "Nate McMillan Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2008. 
  23. ^ "Bob Weiss Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2008. 
  24. ^ "Bob Hill Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2008. 
  25. ^ "P.J. Carlesimo Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2008. 
  26. ^ "Scott Brooks Coaching Record". basketball-reference.com (İngilizce). Sports Reference LLC. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2010.