Oh Yeon-soo

Oh Yeon-soo (27 Ekim 1971) Güney Koreli oyuncu.

Oh Yeon-soo
K Drama IRIS2 Press 13 (8455580844).jpg
Doğum 27 Ekim 1971 (1971-10-27) (49 yaşında)
Seoul, Güney Kore
Eğitim Dankook Üniversitesi - Tiyatro ve film
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1989-günümüz
Evlilik Son Ji-chang (m. 1998)
Çocuk(lar) 2
Oh Yeon-soo
Hangıl
Hanja
Latin harfleriyle yazımıO Yeon-su
McCune-ReischauerO Yŏn-su

KariyerDüzenle

Oh Yeon-soo 1989'da MBC kanalı tarafından düzenlenen seçmelerde mazum imajı ile popüler oldu.[1] Ancak aktör Son Ji-chang ile evliliğinden sonra [2][3][4] daha çok olgun rollerde yer alamaya başladı.[5][6][7] Jumong,[8] ve Gyebaek gibi tarihi dizilerde ise yardımcı karakter olarak yer aldı.[9] Ancak kendisi daha çok Bitter Sweet Life,[10][11] ve Bad Guy'da eşlerinin kendilerini aldattığını yakalayan kadınları oynamasıyla tanındı.[12][13][14][15][16][17]

FilmografiDüzenle

DiziDüzenle

  • Triangle (MBC / 2014)
  • Iris II: New Generation (KBS2 / 2013)
  • Gyebaek (MBC / 2011)
  • Bad Guy (SBS / 2010)
  • The Queen Returns (KBS2 / 2009)
  • Bitter Sweet Life (MBC / 2008)
  • Jumong (MBC / 2006)
  • A Farewell to Sorrow (KBS2 / 2005)
  • A Second Proposal (KBS2 / 2004)
  • Snowman (MBC / 2003)
  • Hard Love (KBS2 / 2002)
  • Law of Marriage (MBC / 2001)
  • Woman on Top (SBS / 1999)
  • Love and Success (MBC / 1998)
  • Shoot Toward Tomorrow (MBC / 1998)
  • Revenge and Passion (MBC / 1997)
  • Mother's Flag (SBS / 1996)
  • Mangang (SBS / 1996)
  • War and Love (MBC / 1995)
  • The Man Worries Me (KBS / 1994)
  • Endure Sunday (KBS2 / 1993)
  • Sons and Daughters (MBC / 1992)
  • Eyes of Dawn (MBC / 1991)

FilmDüzenle

ProgramlarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Oh Yun-soo on Her Part in 'Unfriendly' Soap". The Chosun Ilbo. 29 Temmuz 2010. 31 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  2. ^ "Today's Photo: May 3, 2010". The Chosun Ilbo. 3 Mayıs 2010. 5 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  3. ^ "Sohn Ji-chang's Mother-In-law Wins $9.4 million in Las Vegas". Korea JoongAng Daily. 19 Haziran 2000. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  4. ^ "Oh's son makes surprise appearance on Healing Camp". Korea JoongAng Daily. 29 Kasım 2011. 26 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  5. ^ "A Second Proposal". KBS Global Marketing. 25 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  6. ^ "Screen divas get dirty in new drama". The Korea Herald. 14 Eylül 2009. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  7. ^ "Experienced Actors Stealing Spotlight". The Korea Times. 16 Eylül 2009. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  8. ^ "MBC's Stellar Jumong Already a Big Hit". Twitch Film. 24 Mart 2006. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  9. ^ "Gyebaek". MBC Global Media. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  10. ^ "New drama rides on toy boy plotline". The Korea Herald via Hancinema. 1 Mayıs 2008. 7 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2012. 
  11. ^ "K-DRAMA REVIEWS: 달콤한 인생 (La Dolce Vita)". Twitch Film. 23 Temmuz 2008. 8 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2012. 
  12. ^ "Press conference for drama Bad Guy". 10Asia. 31 Mart 2010. 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  13. ^ "The six actors of TV series Bad Guy". 10Asia. 31 Mart 2010. 4 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  14. ^ "Kim Jae-wook says Kim Nam-gil "like a time bomb" - Part 1". 10Asia. 20 Mayıs 2010. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  15. ^ "Kim Jae-wook says Kim Nam-gil "like a time bomb" - Part 2". 10Asia. 20 Mayıs 2010. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  16. ^ "Will Kim, Han create magic thru Bad Boy". The Korea Times. 25 Mayıs 2010. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 
  17. ^ "INTERVIEW: Bad Boy actresses Han Ga-in and Oh Yun-soo". 10Asia. 16 Haziran 2010. 16 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle