Nur İncegül

Nur İncegül veya bilinen adıyla Zeynep Nuran İncegül (d. 12 Ocak 1945, İstanbul - ö. 9 Şubat 2021, İstanbul), Türk kadın oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır.[1]

Nur İncegül
Nur incegül.jpg
Doğum Zeynep Nuran İncegül
12 Ocak 1945
İstanbul, Türkiye
Ölüm 9 Şubat 2021 (76 yaşında)
İstanbul
Ölüm sebebi Akciğer kanseri
Defin yeri Ayazağa Mezarlığı, İstanbul
Meslek Oyuncu, dublaj sanatçısı
Etkin yıllar 1984-2012

YaşamıDüzenle

Nur İncegül, 12 Ocak 1945 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1984'te yönetmenliğini Ümit Efekan'ın üstlendiği Zavallılar adlı film ile oyunculuğa başladı. Yer aldığı diğer bazı prodüksiyonlar arasında; Ramo (1986), Yazgı (1987), Sonsuza Yürümek (1991), Hayat çemberi (1993), Cinayet masası (1996), ve Anadolu Efsaneleri: Gelin Geldi (2005) vardır. 2012 yılında son olarak Meryem adlı Tv filminde yer aldıktan sonra oyunculuk kariyerini sonlandırmıştır.[2]

Nur İncegül, 9 Şubat 2021'de doğum yeri İstanbul'da akciğer kanseri nedeniyle 76 yaşında öldü. Cenazesi Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.[3]

FilmografiDüzenle

  • Meryem (2012)
  • Annem Bana Yeter (2006)
  • Hayat Çemberi (1993)
  • Danimarkalı Gelin (1993)
  • Bir Avuç Sevgi (1990)
  • Yalnızlar (1990)
  • Yalnız Değilsiniz (1990)
  • Elveda Mutluluklar (1989)
  • Belki Yarın (1988)
  • Nar Kırmızı (1988)
  • Ölesiye Sevmek (1988)
  • Sevgiler Çiçek Gibi (1988)
  • Sevdiğimi Biliyorsun (1987)
  • Yıllarım (1987)
  • Tabancamın Sapını (1987)
  • Aşk Peşinde (1987)
  • Yazgı (1987)
  • Seven Kıskanır (1986)
  • Al Dudaklım (1986)
  • Sevgi Çıkmazı (1986)
  • Nisan Bitti (1986)
  • Değişim (1986)
  • Yıkılmışım Ben (1986)
  • Manyak (1986)
  • Öksüzler (1986)
  • Yaşamak Haram Oldu (1985)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yeşilçam oyuncusu Nur İncegül hayatını kaybetti." Birgün Gazetesi 14 Nisan 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (11 Şubat 2021)
  2. ^ "Nur İncegül" SinemaTürk". 14 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2021. 
  3. ^ "Yeşilçam oyuncusu Nur İncegül hayatını kaybetti." NTV. 14 Nisan 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 11 Şubat 2021.

Dış bağlantılarDüzenle