Dulce José Silva Pontes (Portekizce telaffuz: [ˈduɫs(ɨ) ʒuˈzɛ ˈsiɫvɐ ˈpõtɨʃ], 8 Nisan 1969) Portekizli şarkıcı ve söz yazarı. 1990 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasıyla bilinir.

Nucha
Doğum adıCristina Isabel dos Santos Baldaia Trindade
Doğum21 Nisan 1966 (57 yaşında)
Tarzlar
Meslekler
  • Şarkıcı
Etkin yıllar1988-günümüz
Resmî siteNucha

Nucha'nın Portekiz'in Eurovision seçkisine katılan Festival da Canção, 1988'de "Se calhar" şarkısıyla yarıştı, ancak bu yarı final aşamasını geçemedi.[1] 1990'da ikinci kez Festival da Canção'ya girdi ve bu sefer jüri seçimlerini kazanan "Há sempre alguém" ("There's Always Someone") şarkısıyla başarılı oldu.[2] "Há sempre alguém", 5 Mayıs'ta Zagreb'de düzenlenen ve sadece 22 ülkeden gelenlerin 20'sinde finale yükselen ve Lüksemburg ve Birleşik Krallık jüritelerinden puan alan 35. Eurovision Şarkı Yarışması'na gitti. Bununla birlikte, şarkı Portekiz'de popüler olduğu kanıtlandı.

Nucha, 2009'da "Tudo está na tua mão" ile Festival da Canção'ya sürpriz dönüş yaptı ve dördüncü sırada yer aldı.

2013'te Big Brother VIP'e girdi ve burada kamu tarafından tahliye edildikten sonra 28 gün kaldı.

Diskografi değiştir

  • 1992: Tu vais ver
  • 1994: Todos me querem
  • 1996: Sedução
  • 1997: Anda
  • 1998: Luz
  • 1999: Destino
  • 2007: Regresso

Kaynakça değiştir

  1. ^ "ESC National Finals database 1988". 10 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2017. 
  2. ^ "ESC National Finals database 1990". 6 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2017. 

Dış bağlantılar değiştir

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
"Conquistador"
Da Vinci
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Portekiz
1990
Sonra gelen:
"Lusitana paixão"
Dulce Pontes