Nina Foch

Nina Foch (/nnə.fɑːʃ/; doğum adı: Nina Consuelo Maud Fock; 20 Nisan 1924 – 5 Aralık 2008), Hollanda doğumlu Amerikalı aktris, eğitimci ve film yönetmeni.[2]

Nina Foch
Nina Foch 1945 Escape in the Fog.jpg
Foch 1945 yapımı Escape in the Fog adlı filmde
Doğum Nina Consuelo Maud Fock
20 Nisan 1924(1924-04-20)
Leiden, Hollanda
Ölüm 5 Aralık 2008 (84 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD.
Meslek Oyuncu, yönetmen ve eğitimci
Etkin yıllar 1943–2007
Boy 5 ft 9 in (1,75 m)[1]
Evlilik
James Lipton
(e. 1954; b. 1959)

Dennis de Brito
(e. 1959; b. 1964)

Michael Dewell
(e. 1967; b. 1993)
Çocuk(lar) 1

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

20 Nisan 1924'te Leiden, Hollanda'da doğan Foch aktif kariyeri dışında oyuncu eğitmenliği yaptı. Yer aldığı yapımlar arasında; An American in Paris (1951), Executive Suite (1954), The Ten Commandments (1956), ve Spartacus (1960) vb. sayılabilir. Üç evlilik geçirmiş bir çocuk sahibiydi.

ÖlümüDüzenle

Fock 5 Aralık 2008'de Los Angeles, Kaliforniya'da 84 yaşında vefat etti. Cenazesi yakılmıştır.[3][4]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1943: The Return of the Vampire
  • 1944: Cry of the Werewolf
  • 1944: Shadows in the Night
  • 1944: She's a Soldier Too
  • 1944: She's a Sweetheart
  • 1945: Boston Blackie's Rendezvous
  • 1945: Escape in the Fog
  • 1945: I Love a Mystery
  • 1945: My Name Is Julia Ross
  • 1945: Prison Ship
  • 1945: A Song to Remember
  • 1948: The Dark Past
  • 1949: Johnny Allegro
  • 1949: The Undercover Man
  • 1951: An American in Paris
  • 1951: St. Benny the Dip
  • 1952: Young Man with Ideas
  • 1953: Fast Company
  • 1954: Executive Suite
  • 1955: Illegal
  • 1955: You're Never Too Young
  • 1956: The Ten Commandments
  • 1956: Three Brave Men
  • 1960: Spartacus
  • 1960: Cash McCall
  • 1973: Salty
  • 1978: Jennifer
  • 1993: Morning Glory
  • 1998: Hush

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1950: Pulitzer Prize Playhouse
  • 1951: Two Girls Named Smith
  • 1952: That Reminds Me
  • 1952: Chesterfield Presents
  • 1953: The Philip Morris Playhouse
  • 1955: Playwrights '56
  • 1957: The Tex and Jinx Show
  • 1960: Moment of Fear
  • 1974: Salty
  • 1985: Shadow Chasers

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1959: Ten Little Indians
  • 1968: Penelope Beware!
  • 1972: The Scarecrow
  • 1992: In the Arms of a Killer
  • 1998: Family Blessings

Video filmlerDüzenle

  • 2010: The Nina Foch Course for Filmmakers and Actors

KaynakçaDüzenle

  1. ^ LoBianco, Lorraine. "Starring Nina Foch: 10-22". Turner Classic Movies. Erişim tarihi: 18 Nisan 2015. 
  2. ^ Wire Reports (8 Aralık 2008). "Actress Nina Foch dies at 84". Variety. 4 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Woo, Elaine. "Nina Foch". Los Angeles Times. Hollywood Star Walk. 10 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2020. 
  4. ^ "Acting for Singers - Julie Andrews and Barry Manilow talking about Nina Foch". The Nina Foch Course. 1 Ağustos 2011. 15 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2020YouTube vasıtasıyla. 

Dış bağlantılarDüzenle