Ana menüyü aç

Nina Badrić (d. 4 Temmuz 1972, Zagreb), Hırvat şarkıcıdır

Nina Badrić
Genel bilgiler
Doğum adı Nina Badrić
Köken Zagreb, Hırvatistan
Tarzlar R&B, pop, soul
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 1995–günümüz
Müzik şirketi Croatia Records, Aquarius Records

Müzik endüstrisiyle yeni bir kariyere başlamadan önce bir bankada müşteri hizmetleri danışma hattında konuşmacı olarak çalışıyordu. 1990'lı yıllarda dans müziğinin de en çok popüler olduğu dönemlerde orta akış bir repertuvarla sektöre atıldı. Sırbistan, Bosna ve Hersek, Karadağ ve Slovenya'da ünlüdür.[1]

"Dora" adlı Eurovision Şarkı Yarışması için Hırvat Millî Ön Elemeleri'nde dört kez yarıştı. 1993 yılında "Ostavljam te" adlı şarkıyla yedinci, 1994 yılında "Godine nestvarne" adlı şarkıyla onuncu, 1995 yılında "Odlaziš zauvijek" adlı şarkı ile on sekizinci olan Nina Badrić, 2003 yılında ise Claudia Beni'nin "Više nisam tvoja" adlı şarkısıyla birinci olarak Hırvatistan'ı 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmeye hak kazandığında o yarışmanın ikincisiydi. Nina Badrić ayrıca popüler Hırvat televizyon şovu Mjenjačnica'da rol almıştır ve bir günlüğüne bir hayvanat bahçesi gardiyanı olmuştur. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek olan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan adına yarışacağı 10 Ocak 2012 tarihinde duyuruldu.[2] 24 Mayıs tarihinde ikinci yarı finalde yarışan Badric 42 puanla 12. olarak final hakkını kaybetti.[3]

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

  1. Ljubav i bol – 1995 #3
  2. Godine Nestvarne – 1995 #2
  3. Personality – 1997 #1
  4. Unique – 1999 #1
  5. Nina – 2000 #1
  6. Collection – 2003 #2
  7. Ljubav – 2003 #1
  8. Ljubav za ljubav - Canlı – 2005 #2
  9. 07 - 2007 #1

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "NINA BADRIĆ" (Hırvatça). hrt.hr. 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2011. 
  2. ^ Jiandani, Sanjay (10 Ocak 2012). "Nina Badric to represent Croatia in Baku!". ESCToday. 2 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  3. ^ "About Nina Badrić" (İngilizce). eurovision.tv. 28 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle

Önce gelen:
Daria Kinzer
"Celebrate"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hırvatistan
2012
Sonra gelen:
Klapa s Mora
"Mižerja"