Nihat Nikerel

Nihat Nikerel, (d. 5 Şubat 1950, Çorum - ö. 26 Eylül, 2009, İstanbul), Türk sinema, dizi oyuncusu ve yazar.

Nihat Nikerel
Doğum 5 Şubat 1950
Çorum, Türkiye
Ölüm 26 Eylül 2009 (59 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Defin yeri Zincirlikuyu Mezarlığı
Etkin yıllar 1978–2009
Evlilik Şerife Nikerel

Babasının vefatından sonra erken yaşlarda İstanbul'a gelen Nikerel, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, 1972-1976 yılları arasında uzun bir dünya seyahati yaptı. Daha sonra yurda dönen sanatçı, 1985 yılında senaryolaştırılabilecek öykü yazarak sinemaya adım attı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanı sıra kitap yazdı.

Nikerel, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi olup, aynı zamanda öğretim görevlisi olarak İletişim bölümünde ders verdi.

1998 yılında Sıcak Saatler dizisinde canlandırdığı babacan komiser Cehennem Cevdet karakteri ile gönüllere taht kurmuştur. 2003 yılında yayınlanmaya başlayan Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı eski kabadayı Seyfo Dayı karakteri, Nikerel'e büyük ün kazandırmıştır.

26 Eylül 2009 tarihinde Beşiktaş'taki evinde oğlu tarafından ölü bulundu. Yapılan incelemede, uykusunda kalp krizi geçirerek öldüğü anlaşıldı.[1]

28 Eylül 2009 tarihinde Levent Camisinde tören düzenlendi. Öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir.[2]

KitaplarıDüzenle

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
1987 Yalnızlık Bir Şarkıdır
1987 Belene Mahkûm Türk
1987 Görüş Günü
1988 Reis Bey
1988 Bir Irmağa Yolculuk
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1992 Kopuk Dünyalar
1993 Süper Baba Arap Kadri
1993 Beşinci Boyut
1993 Sonsuzluğun İki Yakası Ebu Kasem
1993 Şaban Askerde Kurşun Binbaşı
1993 Can Perdesi
1994 Gerilla
1994 Garip Bir Kolleksiyoncu
1994 Manisa Tarzanı
1995 Bizim Ev
1995 Ayrı Dünyalar (2)
1995 Avrenos'un Müşterileri
1997 Yasemince
1998 Aynalı Tahir Taner Ağa
1998 Sıcak Saatler Cehennem Cevdet
1998 Parçalanma
2000 Bizim Yunus
2000 Merdoğlu
2000 En Güzel Güzel
2000 Eski Bir Yangın
2001 Bıçak Sırtı
2001 Deli Yürek: Bumerang Cehennemi Kerim Ağa
2002 Zerda
2002 Karaoğlan Yargoçak
2002 Yaralı
2003-2004 Kurtlar Vadisi Seyfo (Seyfullah)
2003 Esir Şehrin İnsanları
2004 Brindar
2004 Kimsesiz Zaman Tasvirleri
2004 Kayıp Aşklar
2004 Hoşgeldin Hayat
2005 Sevda Tepesi
2005 Yolun Sonu
2005 Ölümüne Sevdalar
2006 Adressiz Sorgular
2006 Hayat Türküsü Mustafa
2006 Köprü Nihat
2006 Hacı
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri Nuro Baba
2006 Susuzluk Halil
2007 Hakkını Helal Et
2007 Sana Mecburum
2007 Anneler Günü
2007 Ölüm Çiçekleri-Saraybosna Ali Fuat
2008 İpsiz Recep Hasan
2010 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde Zalim Baba

KaynakçaDüzenle

Dış BağlantılarDüzenle