Ana menüyü aç

Nicole Marie Jeanne Andrieu ya da bilinen adıyla Nicole Courcel (d. 21 Ekim 1931 ; ö. 25 Haziran 2016), Fransız aktris.[1] 1950'li ve 1960'lı yılların popüler oyuncusudur.[2]

Nicole Marie Jeanne Andrieu
Doğum 21 Ekim 1931(1931-10-21)
Saint-Cloud, Hauts-de-Seine, Fransa
Ölüm 25 Haziran 2016 (84 yaşında)
Paris, Fransa
Diğer ad(lar)ı Nicole Courcel
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1947–2004
Çocuk(lar) Julie Andrieu

Rol aldığı başarılı yapımlar arasında ; "Stop Train 349" (1963), "The Slap" (1974), "Sundays and Cybele" (1962), "The Night of the Generals" (1967), "La Marie du port" (1950), "Royal Affairs in Versailles" (1954), ve "L'esprit de famille" (1979) sayılabilir.

Seçme filmografiDüzenle

  • Rendezvous in July (1949)
  • La Marie du port (1950)
  • Royal Affairs in Versailles (1954)
  • Papa, maman, la bonne et moi (1954)
  • Papa, maman, ma femme et moi (1955)
  • Huis clos (1954)
  • La Sorcière (1956)
  • Women's Club (1956)
  • The Man Who Walked Through the Wall (1959)
  • Testament of Orpheus (1960)
  • Sundays and Cybele (1962)
  • Konga Yo (1962)
  • Delay in Marienborn (1963)
  • L'aventure c'est l'aventure (1972)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Mort de la comédienne de cinéma et de théâtre Nicole Courcel (Fransızca)
  2. ^ Erickson, Hal. "Nicole Courcel". All Movie Guide. Erişim tarihi: 23 Haziran 2009. 

Dış bağlantılarDüzenle