Neurosis

Amerikan post-metal grubu

Neurosis, Amerikalı post-metal grubu. 1985'te Violent Coercion grubunun eski üyeleri gitarist Scott Kelly, bas gitarist Dave Edwardson ve davulcu Jason Roeder tarafından Oakland, Kaliforniya'da kurulmuş olan grup, ilk albümü Pain of Mind'ı 1987 yılında çıkardı. İlk dönemlerinde thrash metal etkileşimli bir hardcore punk tarzı benimseyen Neurosis,[1] 1990'deki The Word as Law albümü ile tarzına deneysel öğeler etkilemeye başladı.[2] 1992'teki Souls at Zero albümü ile post-metal tarzına temelli bir geçiş yapan grup, Through Silver in Blood (1996) ve Times of Grace (1999) albümleri ile tanınmaktadır.[3]

Neurosis
Neurosis, 2009
Genel bilgiler
Başladığı yer Oakland, Kaliforniya, A.B.D.
Tarzlar Post-metal, sludge metal, deneysel metal, hardcore punk (ilk dönemler)
Etkin yıllar 1985–günümüz
Müzik şirketi Neurot, Relapse, Alternative Tentacles, Lookout!, Alchemy, Your Choice
İlişkili hareketler Violent Coercion, Tribes of Neurot
Resmî site neurosis.com
Üyeler
  • Scott Kelly
  • Steve Von Till
  • Dave Edwardson
  • Noah Landis
  • Jason Roeder
Eski üyeler
  • Adam Kendall
  • Pete Inc.
  • Simon McIlroy
  • Chad Salter
  • Josh Graham

Neurosis, post-metal tarzının öncü gruplarından biri olarak bilinmektedir.[1][4] Grup, aynı zamanda konserlerinde sıklıkla görsel öğeler ve video sanatı kullanmaktadır.[3] Tribes of Neurot gibi birçok yan projesi bulunan grup, 1999'da Neurot Recordings isimli kendi plak şirketini kurmuştur.

Grup üyeleriDüzenle

Günümüzdeki üyeler
  • Scott Kelly — vokaller, gitar (1985–günümüz)
  • Dave Edwardson — bas gitar, vokaller (1985–günümüz)
  • Jason Roeder — davul, perküsyon (1985–günümüz)
  • Steve Von Till — gitar, vokaller (1989–günümüz)
  • Noah Landis — klavye, synthesizer, programlama, sampler, arka vokaller (1995–günümüz)
Eski üyeler
  • Chad "Gator Tofu" Salter — gitar, arka vokaller (1986–1989)
  • Simon McIlroy — klavye, synthesizer, programlama, sampler, arka vokaller, prodüksiyon (1990–1995)
Görsel sanatçılar
  • Adam Kendall (1990–1993)
  • Pete Inc. (1993–2000)
  • Josh Graham (2000–2012)

Zaman çizelgesiDüzenle

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Pain of Mind (1987)
  • The Word as Law (1990)
  • Souls at Zero (1992)
  • Enemy of the Sun (1993)
  • Through Silver in Blood (1996)
  • Times of Grace (1999)
  • A Sun That Never Sets (2001)
  • The Eye of Every Storm (2004)
  • Given to the Rising (2007)
  • Honor Found in Decay (2012)
  • Fires Within Fires (2016)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Mikkelson, Jill (25 Haziran 2007). "Neurosis Are Insulated". Exclaim.ca. 10 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  2. ^ Rivadavia, Eduardo. "Neurosis - The Word as Law". AllMusic. 11 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  3. ^ a b Huey, Steve. "Neurosis biography". AllMusic. 23 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  4. ^ Moffitt, Greg. "Neurosis - Times of Grace Review". BBC. 21 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle