Negative (müzik grubu)

Negative, 1997 yılında kurulmuş, Finlandiya'nın Tampere şehri çıkışlı Glam-rock grubu. 2007 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde "Best Finnish Act" ödülünü kazanmışlardır.

Negative
Genel bilgiler
Başladığı yer Finlandiya
Tarzlar Glam Rock
Etkin yıllar 1997-günümüz
Müzik şirketi Hype Records
Resmî site http://www.negative.fi/
Üyeler Jonne Aaron Liimatainen (vokal)
Lauri "Larry Love" Markkula (gitar, geri vokal)
Antti "Anatomy" Aatamila (bas gitar)
Janne "Mr. Snack" Kokkonen (kalvye, geri vokal)
Janne "Jay Slammer" Heimonen (bateri)
Eski üyeler Jukka "Sir Christus" Mikkonen (gitar)
Miro (gitar)
Jyri bas gitar)
Jani (bas gitar)
Tuomas "Gary" Keskinen (gitar)

Negative grubu 1997'de kurulmuştur. İlk albümleri olan "War of Love"da yer alan şarkıların yazım aşaması altı yılın üzerinde sürmüştür. 2004'te, TT Oksala'nın (HIM, The 69 Eyes, Lordi) prodüktörlüğünde ikinci albümleri "Sweet&Deceitful"'u yayınlayan grup artık yeni bir grup klavyeciye de sahiptir, Janne "Mr. Snack" Kokkonen resmi olarak gruba katılır.

Yeni albüm "Anorectic" 2006'da yayınlanır. 2007 yılında grup "Anorectic" albümünü bir DVD ile tekrar yayınlamayı planlar ve ilk DVD'leri olan "In The Eye Of Hurricane" DVD'si 2008 yılında yayınlanır. Ayrıca yine 2008 yılında yeni albüm "Karma Killer" yayınlanır.

Bağlantılı gruplarDüzenle

Jonne Aaron’un kardeşi Ville Liimatainen 2007’nin başında dağılmalarından önce, Flinch grubunda vokalistiydi. Ville, Negative'in Queen cover’ı “Too Much Love Will Kill You” şarkısında, Uniklubi’den Jussi Selo(daha önce de Negative’nin bazı şarkılarına geri vokallerde katkıda bulunmuştur) ile beraber geri vokallerde yer almıştır.

Jukka "Sir Christus" Mikkonen, Negative'e katılmadan önce kardeşinin grubu Bloodpit’de çalmıştır. Antti "Anatomy" Aatamila, Bloodpit’in 2. stüdyo albümü “Off The Hook”daki “Wise Men Don’t Cry” şarkısına yardımcı olmuştur. Negative, Jann Wilde ve Rose Avenue(grup dağılmadan önce) ile beraber tura çıkıp, aynı yöntemi daha önce uygulamış olan The Rasmus ve HIM ikilisi gibi başarılı olmuşlardır. Uniklubi’nin basçısı Teemu Rajamaki de konuk sanatçı olarak Negative'in bazı konserlerinde grup elemanlarına eşlik etmiştir.

DiskografiDüzenle

AlbümleriDüzenle

  • "War of Love" (2003 - FIN #5)
  • "Sweet & Deceitful" (2004 - FIN #1)
  • "Anorectic" (2006 - FIN #1)
  • "Karma Killer"(2008 - FIN #3)
  • "Neon" (2010)

TeklileriDüzenle

  • "After All" (2003 - FIN #4)
  • "The Moment of Our Love" (2003 - FIN #1)
  • "Still Alive" (2004 - FIN #4)
  • "Frozen to Lose it All" (2004 - FIN #1)
  • "In My Heaven" (2004 - FIN #1)
  • "My My, Hey Hey" (2005 - FIN #1)
  • "Dark Side (Until You're Mine)" (2005 - FIN #2)
  • "Bright Side (About My Sorrow)" (2005 - FIN #2)
  • "The Moment Of Our Love (New Version)" (2005 - FIN/GER #1)
  • "Planet of the Sun" (2006 - FIN #1)
  • "Sinners Night / Misty Morning" (2006 - FIN #2)
  • "Fading Yourself" (2007 - FIN #1)
  • "Won't Let Go" (2008)
  • "Sinä ja minä" (2008)
  • "End of the Line" (2010)
  • "Jealous Sky" (2010)
  • "Believe" (2010)

DVD'leriDüzenle

  • "In The Eye Of The Hurricane" (2008 - Fin #1)

Müzik videolarıDüzenle

  • The Moment of Our Love (2003)
  • The Moment of Our Love (Saksalainen Sürüm) (2004)
  • Frozen To Lose It All (2004)
  • In My Heaven (2004)
  • Frozen To Lose It All (Virossa Kuvattu Sürüm) (2005)
  • Planet of the Sun (2006)
  • Sinners Night/Misty Morning (2006)
  • Too Much Love Will Kill You (Negative ft. Dead by Gun & Jann Wilde) (Queen cover) (2007)
  • Won't Let Go (2008)
  • End of the Line (2010)
  • Jealous Sky (2010)
  • Believe (2011)
  • Fucking Worthless (2012)
  • Love That I Lost (2012)

Dış bağlantılarDüzenle