Monica Guerritore

Monica Guerritore, (d. 5 Ocak 1958, Roma, İtalya), İtalyan oyuncu. Sahne kariyeri 1973 yılında tiyatroyla başladı, aynı zamanda televizyon filmleri ve sinema yapımlarında rol aldı. 1976 yılında Marcello Mastroianni birlikte rol aldığı in Sinyor e Signori, Buonanotte ilk aldığı yapımdır. 1977 yılında ise RAI TV 'de yayınlanan Manon Lescaut o ilk başrol oynar. Ayrıca, önemli filmleri arasında Salvatore Samperi 'ye ait 1985 yapımı Fotografando Patrizia ve 1986 yapımı Mauro Bolognini ın La Venexiana gösterilebilir.

Monica Guerritore
Dopo caffè con Monica Guerritore cropped.jpg
Doğum 5 Ocak 1958 (1958-01-05) (63 yaşında)
Roma, İtalya
Meslek oyuncu, yönetmen
Etkin yıllar 1973-günümüz
Resmî site Monicaguerritore.it

FilmografiDüzenle

Sinema
  • Lovers and Other Relatives (1973)
  • A Brief Vacation (1973)
  • The First Time on the Grass (1974)
  • Goodnight, Ladies and Gentlemen (1976)
  • Stato interessante (1977)
  • Man in a Hurry (1977)
  • Break Up (1978)
  • Together? (1979)
  • Men or Not Men (1980)
  • Ombre (1980)
  • Forest of Love (1981)
  • Più bello di così si muore (1982)
  • Io con te non ci sto più (1983)
  • Il principe di Homburg (1983)
  • La vela incantata (1983)
  • The Dark Side of Love (1984)
  • Scandalous Gilda (1985)
  • The Venetian Woman (1986)
  • Evil Senses (1986)
  • The Strangeness of Life (1987)
  • Agnieszka (1992)
  • Mutande pazze (1992)
  • La lupa (1996)
  • Femmina (1998)
  • Liberarsi - Figli di una rivoluzione minore (2008)
  • Sandrine in the Rain (2008)
  • Un giorno perfetto (2008)
  • The Seed of Discord (2008)
  • La bella gente (2008)
  • The Worst Week of My Life (2011)
  • Tell No One (2012)
Televizyon
  • Manon Lescaut (1976)
  • Gioco senza fine (1990)
  • Uno di noi (1996)
  • Costanza (1998)
  • Scene da un matrimonio (1999)
  • L'amore oltre la vita (1999)
  • Retour aux sourses (2003)
  • Amanti e Segreti (2004)
  • Questo amore (2004)
  • Amanti e segreti 2 (2005)
  • Exodus (2007)
  • Fuga con Marlene (2007)
  • Augustine: The Decline of the Roman Empire (2010)
  • Rossella (2011)
  • "Sabato, domenica e lunedì " (2012)
  • "Trilussa"( 2013)
  • "Non Uccidere"(2015)
Tiyatro
  • Giardino dei ciliegi (1974/1977)
  • Zio Vanja (1978)
  • Dodicesima notte (1979)
  • Malato immaginario (1980)
  • I mesnadieri (1980)
  • Il principe di Hamburg (1983)
  • Don Carlos (1983)
  • Amleto (1985)
  • Il diavolo e il buon Dio (1986)
  • Spettri (1986)
  • La casa scoppiata (1987)
  • Macbeth (1987 /1988)
  • Edipo Re (1988 /1989)
  • Il padre (1988/1989)
  • Riccardo III (1989)
  • Il padre (1990)
  • Zio Vanja (1990 /1991)
  • Signorina Giulia (1992)
  • Sei personaggi in cerca d'autore (1993)
  • Il duello (1994)
  • Giardino dei ciliegi (1995/1996)
  • Scene di un matrimonio (1997/1998)
  • Madame Bovary (1991/ 2001)
  • Odissea (2001)
  • Carmen (2001/2002)
  • La signora delle camelie (2003/2004)
  • Ofelia (2004)
  • Giocasta (2004)
  • Teresa d'Avila (2005)
  • Giovanna D‘ Arco (2005/2006)
  • "Dall'Inferno all'Infinito"(2008)
  • "Mi chiedete di parlare "(2012/2013)
  • "End of the Rainbow" (2013/2015)
  • "Qualcosa Rimane /Collected Stories"( 2015/2016)
  • "MARITI E MOGLI Mariti e Mogli

Dış bağlantılarDüzenle