Moneybagg Yo

Demario DeWayne White, Jr. (d. 30 Eylül 1991), bilinen sahne adıyla Moneybagg Yo. Amerikalı rapçi ve şarkı sözü yazarı. Yo Gotti'nin plak şirketi Collective Music Group ile anlaşma imzalayan rapçi,[1] 2016'da kendi bağımsız plak şirketi N-Less Entertainment, Bread Gang Music Group'u kurdu.[2] İlk iki albümü Federal 3X ve 2 Heartless ile Billboard 200'de sırasıyla 5. ve 16. sıralara kadar yükseldi.[3] 2019 yılında yayınlanan 43VA HEARTLESS Billboard 200'de 4 numaraya kadar yükselirken, 2020'de yayınlanan albümü Time Served 3. sıraya kadar yükselerek Sanatçı'nın en önemli başarısı oldu.[4]

Moneybagg Yo
Genel bilgiler
Doğum adı Demario DeWayne White, Jr.
Doğum 22 Eylül 1991 (1991-09-22) (31 yaşında)
Memphis, Tennessee, A.B.D.
Tarzlar Rap · hip hop · trap
Meslekler Rapçi · söz yazarı
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 2012-günümüz
Müzik şirketi Collective Music Group · Bread Gang · N-Less · Interscope
İlişkili hareketler Gunna · Young Thug · Future · Lil Baby · Lil Durk · YoungBoy Never Broke Again

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • RESET (2018)
  • 43VA HEARTLESS (2019)
  • Time Served (2020)

Mixtape'leriDüzenle

  • From Da Block 2 Da Booth (2012)
  • October 20th (2012)
  • La Familia (2014) (Slpy ile)
  • Relentless (2015)
  • Federal (2015)
  • Federal Reloaded (2016)
  • ELO (Everybody Lives On) (2016)
  • All Gas No Brakes (2016)
  • 4 The Hard Way (2016)
  • 2 Federal (2016) (Yo Gotti ile)
  • Heartless (2017)
  • Federal 3X (2017)
  • Fed Baby's (2017) (YoungBoy Never Broke Again ile)
  • 2 Heartless (2018)
  • Bet On Me (2018)

KaynakçaDüzenle