Mitch Pileggi, (d. 5 Nisan 1952), İtalyan asıllı Amerikalı oyuncu.

Mitch Pileggi
Mitch Pileggi Wellington 2013.jpg
Mitch Pileggi (2013)
Doğum Mitchell Craig Pileggi
5 Nisan 1952 (1952-04-05) (67 yaşında)
Portland, Oregon, ABD
Etkin yıllar 1982-günümüz
Evlilik Debbie Andrews (1978-1984)
Arlene Warren (e. 1997)
Çocuk(lar) Sawyer Scout Pileggi (d. 1998)

Pileggi Walter Skinner Gizli Dosyalar ile ünlendi. Pileggi rol aldığı önemli yapımlar arasında; Dallas, Walker, Texas Ranger ve Çin Plajı sayılabilir.

1994-2002 arası aralıksız yer aldığı X-Files orijinal isimli Tv dizisi Gizli Dosyalar'da şef Walter Skinner karakteri ile özdeşleşmiştir.

Mellan 2005-2008 kumandan Steven Cadwell karakterini canlandırdığı Tv dizisi Stargate Atlantis'te rol aldığı önemli yapımlardandır.

FilmografiDüzenle

  • 2008 - X Files : I Want to Believe
  • 2005-2008 - Stargate Atlantis (TV-dizisi)
  • 1999 - That '70s Show (TV-dizisi)
  • 1998 - X Files: - Fight the Future
  • 1998 - Walker, Texas Ranger (TV-dizisi)
  • 1994-2002 - Gizli Dosyalar (TV-dizisi)
  • 1989 - Çin Plajı (TV-dizisi)
  • 1983-günümüz - Dallas (TV-dizisi)

Dış bağlantılarDüzenle