Misha Collins

Misha Collins (doğum ismi: Misha Dimitri Tippens Krushnic)[1][2] (d. 20 Ağustos 1974, Massachusetts), Amerikan oyuncu.

Misha Collins
Misha Collins by Gage Skidmore 4.jpg
Doğum Dmitri Tippens Krushnic
20 Ağustos 1974 (1974-08-20) (48 yaşında)
Massachusetts, ABD
Eğitim Chicago Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Önemli eser(ler) Some Things I Still Can’t Tell You
Evlilik Victoria Vantoch (e. 2001-2021)
Çocuk(lar) 2

2001 yılında lise aşkı yazar Victoria Vantoch ile evlenmiştir[3].

Roadfood: Discovering America One Dish at a Time on PBS,adlı Televizyon programını sunmaktadır.

Genel olarak Supernatural adlı dizide Castiel isimli bir meleği canlandırdığı rolü ile tanınır.

Dizideki rol arkadaşları Jared Padalecki ve Jensen Ackles ile yakın arkadaştır. 23 Eylül 2010 tarihinde West Anaximander Collins adında bir oğlu, 25 Eylül 2012 tarihinde ise Maison Marie Collins adında bir kızı olmuştur. Boyu 1.80'dir.

2021'de çıkardığı Some Things I Still Can’t Tell You isimli şiir kitabı ile New York Bestseller listesine girmiştir.

Random Acts adlı rastgele iyilik hareketinin kurucusudur.

Greatest International Scavenger Hunt the World Has Ever Seen (GISHWHES) Dünyanın gördüğü en büyük çöpçü avı hareketini başlatan kişidir. Bu hareket ile birçok dünya rekoruna da imza atmıştır.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Film Rol Notlar
1998 Legacy Andrew
1999 Liberty Heights (uncredited)
Girl, Interrupted Tony
Charmed Eric Bragg
2000 NYPD Blue Blake DeWitt
2001 Seven Days Sergei Chubais
2002 24 Alexis Drazen
Par 6 Al Hegelman
2003 Moving Alan Tony Derrick
Finding Home Dave
2004 The Crux Man Hanging from the Rope
2005 Kanıt Peşinde Vlad
2005–2006 ER Bret
2006 NCIS Justin Ferris
Monk Michael Karapov
Close to Home Todd Monroe
Karla Paul Bernardo
2007 Without a Trace Chester Lake
CSI: NY Morton Brite
Reinventing the Wheelers Joey Wheeler TV film
2008 Over Her Dead Body Brian
The Grift Buster
2008–2020 Supernatural Castiel
2009 Nip/Tuck Manny Skerritt
Stonehenge Apocalypse Jacob TV film

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Buddy TV". 20 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  2. ^ "tvoftheabsurd.com". 2 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  3. ^ "hbo.com". 7 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle